POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

žiadosť o vrátenie vodičského preukazu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: žiadosť o vrátenie vodičského preukazu

Dobrý deň. Dňa 2.6.2014 som bol potrestaný zákazom riadiť motorové vozidlo na dobu štyroch rokov. Môj vodičský preukaz mi bol odobraný už 19.4.2014. Chcel by som sa opýtať, či môžem požiadať súd o odpustenie polovičky trestu po 19.4.2016, alebo až po 2.6.2016. Ďakujem.

Odpoveď: žiadosť o vrátenie vodičského preukazu

Dobrý deň, v zmysle ustanovenia § 61 ods. 8 Trestného zákona sa do výkonu trestu zákazu činnosti započítava doba, po ktorú ste túto činnosť nemohli vykonávať z dôvodu: 1/ odobratia vodičského preukazu alebo 2/ uloženia zákazu viesť motorové vozidlo iným štátnym orgánom. Vzhľadom na to, že Vám bol vodičský preukaz odobratý príslušným orgánom už 19.04.2014, aj keď sa o treste zákazu činnosti viesť motorové vozidlo rozhodlo až 02.06.2014, predmetný štvorročný trest Vám plynul už od 19.04.2014. Tzn. že polovica trestu Vám uplynie dňa 19.04.2016. Ak spôsobom svojho života preukážete súdu, že výkon zvyšku trestu zákazu činnosti nie je potrebný, môžete požiadať o podmienečné upustenie od výkonu zvyšku trestu zákazu činnosti. Súd Vám zároveň s odpustením zvyšku výkonu trestu zákazu činnosti uloží aj skúšobnú dobu (nie kratšiu ako zvyšok trestu). Po uplynutí skúšobnej doby bude súd rozhodovať o tom, či ste sa osvedčili v skúšobnej dobe.

Trápi vás "žiadosť o vrátenie vodičského preukazu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: žiadosť o vrátenie vodičského preukazu (Trestné právo)

Dobrý deň, dňa 8. 3. 2018 mi bol súdom uložený trest v podobe zákazu činnosti vedenia motorového vozidla na dobu 12 mesiacov. Ako mám postupovať, aby som získal späť vodičský preukaz?

Odpoveď: žiadosť o vrátenie vodičského preukazu

(odpoveď odoslaná: 08.03.2019)

Dobrý deň,

ak Vám bol uložený trest  zákazu činnosti pred rokom, 8.3.2019 došlo uplynul Váš trest a zahladil sa jeho vykonaním. Ak chcete, aby Vám bol vrátený vodičský preukaz, musíte oň požiadať na dopravnom inšpektoráte, pričom pravdepodobne budete musieť splniť aj podmienky, ktoré vám uloží dopravný inšpektorát, ako absolvovanie testov a pod. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "žiadosť o vrátenie vodičského preukazu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.