Máte
otázku?

Vrátenie vodičského preukazu za alkohol


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Žilina

Otázka: Vrátenie vodičského preukazu za alkohol

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné, že mi vrátia vodičský preukaz po polovici trestu. Dňa 1. 10. 2015 mi súd uložil trest v podobe zákazu riadenia motorového vozidla za jazdu pod vplyvom alkoholu na dobu 30 mesiacov, ako aj povinnú ochrannú ambulantnú liečbu. Po roku mi psychiater vystavil doklad pre súd o tom, že už nie je potrebná ambulantná liečba. Súd následne vyhovel jeho stanovisku, a prepustil ma z povinnej liečby. Následne som na súd podal žiadosť o prepustenie z polovice trestu. Chcel by som vedieť, či mi to zamietnu alebo vyhovejú. Počas celého trestu som nespáchal žiadny priestupok. Vodičský preukaz mi bol odobratý teraz 1x a chcem sa opýtať, či budem musieť znovu platiť súdne náklady v súvislosti so súdnej procedúrou, ktorá sa bude konať 18. 4. 2017 v súvislosti s dokazovaním skutočnosti, či mi vrátia vodičský preukaz alebo nie. Ďakujem.

Odpoveď: Vrátenie vodičského preukazu za alkohol

Dobrý deň. 

Súd nemá povinnosť vyhovieť Vašej žiadosti o podmienečné upustenie od výkonu zvyšku trestu zákazu činnosti, avšak súd bude skúmať, či Vy ako odsúdený v čase výkonu trestu ste spôsobom svojho života preukázal, že ďalší výkon tohto trestu už nie je potrebný.

Preto je potrebné, aby ste súdu preukázal, že ste viedol riadny život počas výkonu trestu zákazu činnosti. Podľa toho čo píšete by súd Vašej žiadosti mal vyhovieť, pričom opäť budete platiť trovy konania.

Trápi vás "Vrátenie vodičského preukazu za alkohol" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vrátenie vodičského preukazu za alkohol" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.