POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Povinnosť platiť výživné


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Povinnosť platiť výživné

Dobrý deň, podal som žiadosť o zrušenie otcovstva. Už mi prišli aj papierové súbory týkajúce sa DNA testov. Musím platiť výživné aj v prípade, že som podal návrh na popretie otcovstva? Ďakujem.

Odpoveď: Povinnosť platiť výživné

Dobrý deň, ak bola Vaša vyživovacia povinnosť určená súdnym rozhodnutím platí kým ho súd nezruší svojím ďalším súdnym rozhodnutím. Podanie návrhu na zapretie otcovstva, prípadne podania návrhu na zrušenie vyživovacej povinnosti Vás neoslobodzuje od platenia vyživovacej povinnosti. Vaša vyživovacia povinnosť trvá, kým súd nerozhodne o tom, že nie ste otcom dieťaťa a tým pádom sa zrušuje aj Vaša zákonná vyživovacia povinnosť. Ak by ste si svoju vyživovaciu povinnosť neplnili, mohli by ste sa vystaviť nebezpečenstvu trestného stíhania pre trestný čin zanedbania povinnej výživy.

Trápi vás "Povinnosť platiť výživné" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Povinnosť platiť výživné (Rodinné právo)

Dobrý deň. Rád by som sa opýtal, dokedy má môj manžel posielať výživné na svoju 20-ročnú dcéru z prvého manželstva? Táto dcéra z jeho prvého manželstva už nenavštevuje vysokú školu, tiež nie je zamestnaná a je na Úrade práce. Manžel voči manželke a dcére nevykazuje žiadne finančné záväzky a vždy posielal výživné včas a aj naďalej ho posiela. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Povinnosť platiť výživné

(odpoveď odoslaná: 13.02.2017)

Dobrý deň, pokiaľ ma určené výživné súdom, potom musí splniť povinnosť určenú súdnym rozhodnutím. Je potrebné, aby podal návrh na súd a žiadať zrušiť vyživovaciu povinnosť, a to čo najskôr, pretože súd zruší výživné pre plnoletú osoby najskôr podaním návrhu na súd. Pokiaľ dcéra nechodí na vysokú školu a ani nepracuje, hoci má schopnosti a možnosti pracovať, potom súd výživné zruší.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Povinnosť platiť výživné" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.