POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Zrušenie žiadosti o výživne


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Žilina

Otázka: Zrušenie žiadosti o výživne

Prosím Vás, chcela by som sa opýtať. Rozišla som sa s priateľom, s ktorým mám dcéru. Podala som žiadosť o výživné a osvojenie nášho dieťaťa, ale rozhodli sme sa ešte dať našemu vzťahu šancu a chceme byť opäť spolu a zobrať sa. Neviem však, či je možné túto žiadosť zrušiť. Ak áno, čo je k tomu potrebné? Ďakujem za odpoveď. Dovidenia.

Odpoveď: Zrušenie žiadosti o výživne

Dobrý deň, navrhovateľ môže počas konania vziať návrh na začatie konania späť. Po späťvzatí návrhu súd konanie zastaví. Ak ste ešte nemali vo veci pojednávanie, tak nesúhlas odporcu so späťvzatím návrhu nie je účinný (z Vašej otázky však vyplýva, že odporca bude so späťvzatím súhlasiť). Na späťvzatie návrhu nie je potrebné nič špeciálne. Stačí napísať na súd, na ktorý ste podali návrh, že vo veci ... (vypíšete účastníkov, o akú vec ide) beriete návrh v celom rozsahu späť. Pre úplnosť je dobré uviesť dôvod späťvzatia, aby o ňom vedel i súd. Ak poznáte spisovú značku Vášho konania, uveďte ju na späťvzatí návrhu. O späťvzatí rozhoduje súd uznesením, ktoré Vám bude doručené.

Trápi vás "Zrušenie žiadosti o výživne" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Zrušenie žiadosti o výživne (Rodinné právo)

Dobrý deň, podala som návrh na určenie vyživovacej povinnosti. Nakoniec sme sa však s partnerom dohodli, že si dáme ešte jednu šancu. Chcela by som preto túto žiadosť zrušiť. Je to možné? Medzičasom nám prišlo predvolanie na súd v tejto veci. Ďakujem pekne.

Odpoveď: Zrušenie žiadosti o výživne

(odpoveď odoslaná: 11.09.2021)

Dobrý deň,
áno, návrh je možné vziať kedykoľvek späť. Nakoľko návrh už bol partnerovi doručený, súd bude od neho žiadať súhlas so späťvzatím návrhu. Ak s tým bude súhlasiť, súd konanie zastaví. Ak máte termín, ktorý je už čoskoro, najlepšie bude ísť na pojednávanie, vziať návrh späť, on zároveň ústne vyjadrí súhlas a súd na pojednávaní ukončí súdne konanie. Ak je termín ďaleko, spravte to písomne.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Zrušenie žiadosti o výživne (Rodinné právo)

Dobrý deň, chcela by som sa informovať a poprosiť o radu. Prišli mi papiere zo súdu, kde som podávala návrh na zverenie dieťaťa a výživné, nakoľko sme sa s bývalým priateľom po doručení pojednávania dohodli. Môžem to zastaviť, aby to nemuselo prebiehať cez súd? Ďakujem.

Odpoveď: Zrušenie žiadosti o výživne

(odpoveď odoslaná: 20.02.2020)

Dobrý deň,

konanie o úprave výkonu rodičovských práv a povinností nie je návrhové konanie. To znamená, že ak sa súd dozvie, že je potrebné konať o veci, ktorá sa týka maloletého dieťaťa, musí začať konať aj sám, z úradnej moci, a teda aj bez návrhu. Uvedené má vplyv na to, že aj keby teraz vezmete návrh späť, súd bude o veci konať aj ďalej. Ak ste však dohodnutí, môžete uzavrieť rodičovskú dohodu. to urýchli konanie a súd môže vybaviť vec aj na prvom pojednávaní (ak bude mať všetko, čo potrebuje pre rozhodnutie).



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Zrušenie žiadosti o výživne" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.