POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Vzor výpovede v skúšobnej dobe


Online právna poradňa
Oblasť práva: Zahraničie

Otázka: Vzor výpovede v skúšobnej dobe

Dobrý deň, mohli by ste mi, prosím, napísať vzor výpovede počas skúšobnej doby? Ďakujem.

Odpoveď: Vzor výpovede v skúšobnej dobe

Dobrý deň, na Vami položenú otázku uvádzame, že počas plynutia skúšobnej doby sa pracovný pomer neukončuje výpoveďou, ale v súlade s ust. § 72 Zákonníka práce jednoduchým oznámením zamestnávateľovi, že ukončujete pracovný pomer k určitému dnu počas plynutia skúšobnej doby. Uvedenéoznámenie o skončení pracovného pomeru je potrebné zaslať zamestnávateľovi spravidla 3 dni pred skončením pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Súhlas zamestnávateľa na skončenie prac. pomeru v skúšobnej dobe nepotrebujete.

Citujeme ust. § 72 Zákonníka práce :

"Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe (1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode, dojčiacou ženou a mužom na otcovskej dovolenke len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s tehotenstvom, materstvom alebo so starostlivosťou o narodené dieťa, a musí skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné. (2) Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť."

 

Trápi vás "Vzor výpovede v skúšobnej dobe" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Vzor výpovede v skúšobnej dobe

Dobrý deň, mohli by ste mi poradiť, ako by mala vyzerať jednoduchá výpoveď v skúšobnej dobe? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Vzor výpovede v skúšobnej dobe

(odpoveď odoslaná: 23.11.2023)

Dobrý deň,
ak končíte pracovný pomer v skúšobnej dobe, tak sa nepodáva výpoveď ale len jednoduché oznámenie, v ktorom si určíte konkrétny deň skončenia. Oznámenie zamestnávateľovi odovzdáte aspoň 3 dni pred dátumom skončenia. Postup je uvedený v § 72 Zákonníka práce.

Podľa § 72 ods. 1 a 2 Zákonníka práce, "V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode, dojčiacou ženou a mužom na otcovskej dovolenke len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s tehotenstvom, materstvom alebo so starostlivosťou o narodené dieťa, a musí skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné. Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť."   Vaše údaje, meno a priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu                               

 

Takto vyzerá vzor :

 

Označenie zamestnávateľa

VEC: Oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe. 

 Vážený zamestnávateľ,  touto cestou Vám oznamujem, že v skúšobnej dobe končím môj pracovný pomer ku dňu XX.XX.XXXX, podľa § 72 Zákonníka práce.  

V ............................., dňa ................  

Vaše meno a podpis

 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vzor výpovede v skúšobnej dobe" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.