Máte
otázku?

Splnomocnenie na prebranie dieťaťa


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Banská Bystrica

Otázka: Splnomocnenie na prebranie dieťaťa

Dobrý deň, mám na vás otázku. Moja manželka má s bývalým priateľom osemročného syna. Súd rozhodol, že je zverený do našej starostlivosti a otec ho berie každý párny víkend. V rozsudku súdu je ustanovené, že ho má vrátiť matke k jej domu. Pri prevzatí syna však vždy nastávajú problémy. Najnovšie, keďže manželka nebola prítomná pri prevzatí syna a bola tam len ja ako manžel a moja svokra, otec dieťa neodovzdal, ale zaviedol ho na políciu, pretože nemám splnomocnenie. Mám otázku, či aj ja ako manžel potrebujem notársky overené splnomocnenie alebo či musíme podať žiadosť na súd o doplnenie osôb oprávnených na prevzatie chlapca? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Splnomocnenie na prebranie dieťaťa

Dobrý deň

čo sa týka styku maloletého s rodičmi, vždy je rozumnejšie sa dohodnúť. Pokiaľ to v tomto prípade nie je možné, vzniká tu zásadný problém. Podľa všetkého syn bol zverený do starostlivosti matky a nie vám ako manželom ako píšete. Zákon nedefinuje či je matka povinná na prevzatie dieťaťa, teda nemalo by ísť o porušenie rozhodnutia súdu a preto so súhlasom matky môže zabezpečiť prebratie aj inou osobou, avšak zákon tento problém výslovne nerieši.

Trápi vás "Splnomocnenie na prebranie dieťaťa" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Splnomocnenie na prebranie dieťaťa (Rodinné právo)

Dobrý deň, potrebujem splnomocnenie od môjho otca na dovolenku, aj keď je mojou zákonnou zástupkyňou moja matka? Mám 17 rokov a cestujem bez rodiča alebo inej rodinnej príslušnosti. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Splnomocnenie na prebranie dieťaťa

(odpoveď odoslaná: 16.06.2017)

Dobrý deň, žiadne splnomocnenie na dovolenku nie otca nepotrebujete. Otec Vám ani nemôže brániť v tom, aby ste išli na dovolenku sama. Pokiaľ ste ešte maloletá, zodpovedá za Vás matka.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Splnomocnenie na prebranie dieťaťa" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.