Máte
otázku?

Polovičný úväzok cez dovolenku vo výpovednej lehote


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Polovičný úväzok cez dovolenku vo výpovednej lehote

Dobrý deň, Ak zamestnanec podal výpoveď s dvojmesačnou výpovednou lehotou a ostáva mu 15 dní dovolenky, ktorú si plánuje vziať na konci výpovednej lehoty až do dňa ukončenia pracovného pomeru, je otázka, či sa môže počas tejto dovolenky zamestnať u iného zamestnávateľa na polovičný úväzok. Alebo je to vylúčené? Ďakujem.

Odpoveď: Polovičný úväzok cez dovolenku vo výpovednej lehote

Dobrý deň,
počas trvania dovolenky je vašou vecou ako ju využijete a teda môžete sa aj riadne zamestnať na akýkoľvek druh pracovného pomeru  zamestnať u nového zamestnávateľa /plný úväzok, polovičný, dohoda v zmysle Zákonníka práce/.

Trápi vás "Polovičný úväzok cez dovolenku vo výpovednej lehote" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Polovičný úväzok cez dovolenku vo výpovednej lehote" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Nedodržanie výpovednej lehoty zamestnancom

    Trápi vás "Nedodržanie výpovednej lehoty zamestnancom" a chcete pomôcť? ... Pracujem na polovičný pracovný uvazok v dvojsmennej službe SBS 12 denná a 12 ...

  • Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

    ... paragraf na návštevu lekára. Načo ma môj zamestnávateľ donútil podpísať dovolenku (ostali mi. ... Som invalidný dôchodca pracujem na polovičný úväzok.

  • Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

    V prípade skončenia pracovného pomeru počas skúšobnej doby, výpovedná doba ... Teda robím na polovičný a od pracovala som v mesiaci viac ako 4 hod. denne.

  • Môžem odmietnuť prácu nadčas?

    Dobry den, som vo vypovednej lehote a firma mi nechce dovolit vybrat dovolenku, ktore je 7 dni z minulorocnej a 11.5 dna pomernej casti z tohto roka.

  • Nárok na odstupné

    Pritom ešte pokračoval vo svojom povolaní ako učiteľ na čiastočný úväzok. ... Som v trojmesačej výpovednej lehote + trojmesačné odstupné /nadbytočnosť/.

  • Výpoveď, zdravotné dôvody

    Chcela by som dať výpoveď zo zdravotných dôvodov. Môžem dať výpoveď ihneď po ukončení PN k poslednému dňu v mesiaci, alebo až po uplynutí výpovednej lehoty.

  • Úprava pracovného času

    Dobrý deň, pracujem na polovičný úväzok, 5 dni v týždni po 4 hodiny. ... a to výplatné termíny, pracovný čas, výmeru dovolenky a dĺžku výpovednej doby.




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.