Máte
otázku?

Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Bratislava

Otázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

Dobrý deň, odchádzam z práce a na môj posledný deň si chcem vziať voľno na návštevu lekára.

Môj zamestnávateľ mi však na donútil podpísať dovolenku, pričom mi ešte ostali tri dni.

Ak mu aj tak zašlem lekársky posudok, môže mi to odmietnuť alebo neprijať?

Koľko lekárskych posudkov môže byť najviac po sebe od toho istého lekára?

Čítala som, že maximálne dva. Mám nárok na platené voľno?

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

Dobrý deň, 

na tejto stránke dole nájdete všetky otázky a odpovede týkajúce sa témy "Paragraf na návštevu lekára". Ak by ste nenašli svoj prípad, napíšte mi. 

 

Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu: ak ide o vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení:

 

1. pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času,

 

2. ďalšie pracovné voľno bez náhrady mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času,

 

3. pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas na preventívne lekárske prehliadky súvisiace s tehotenstvom, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.

Trápi vás "Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, pracujem v sociálnom zariadení a mám dvanásťhodinové služby. Povedali mi, že si musím lekára vybaviť vo svojom voľnom čase a zdá sa, že mi nechcú uznať nárok na odpočet za použitie paragrafu. Mám nárok na preplatenie tohto paragrafu?

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 09.03.2024)

Dobrý deň,

v zmysle § 141 ods. 2 písm. a) bod 1. Zákonníka práce platí, že  zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu: vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času. To znamená, že ak Vám lekár určí deň vyšetrenia, ktorý padá deň kedy máte byť v práci, a toto vyšetrenie nie je možné vykonať mimo pracovného času kedy máte voľno, tak je zamestnávateľ povinný poskytnúť Vám pracovné voľno s náhradou mzdy. Zákonný nárok je sedem dní v kalendárnom roku.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Moje deti ochoreli a ostala som s nimi tri dni doma. Prvý deň som čerpala dovolenku a na ďalšie dva dni mi detská lekárka vystavila potvrdenie - tzv. paragrafovú priepustku. Lekárka nemala problém vystaviť mi potvrdenie na dva po seba idúce dni. Môže mi zamestnávateľ takéto potvrdenie neuznať? Potvrdenia sú riadne vyplnené, včas hlásené a zamestnávateľ bol informovaný o situácii s mojimi deťmi, ktoré mali horúčku.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 31.01.2024)

Dobrý deň,
zákon neobsahuje žiadne obmedzenia pokiaľ ide o čerpanie priepustiek viac dní po sebe. Toto preto je možné, môžete si nechať potvrdiť od lekára priepustku aj viac dní po sebe a zamestnávateľ Vás za to nemôže nijako postihovať.

Netreba však zabúdať na to, že Zákonník práce ustanovuje ročný limit priepustiek s náhradou mzdy, v prípade tzv. očeriek je to 7 dní v roku (ak by ste mali zdravotne postihnuté dieťa, potom je to 10 dní v roku s náhradou mzdy). Samozrejme zamestnávateľ Vás môže uvoľniť aj na viac dní, avšak v prípade ich čerpania nad zákonom ustanovený rozsah už potom nemáte nárok  na náhardu mzdy za takéto dni. 


Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, môj manžel má ísť s našou dcérou ku lekárke. Avšak pretože bude mimo práce celý deň, myslí si, že potrebuje ospravedlnenie s dvoma paragrafmi. No on ide s ňou len k jednému lekárovi. Ako to teda je? Ďakujem.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 05.01.2024)

Dobrý deň, musí postačovať jedna priepustka, aj keď bude mimo práce celý deň.

Podľa § 141 ods. 2 písm. c) bod. 1 Zákonníka práce, "Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu: sprevádzanie rodinného príslušníka do zdravotníckeho zariadenia na vyšetrenie alebo ošetrenie pri náhlom ochorení alebo úraze a na vopred určené vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie; pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne len jednému z rodinných príslušníkov na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak bolo sprevádzanie nevyhnutné a uvedené úkony nebolo možné vykonať mimo pracovného času."

Keďže Váš manžel má sprevádzať Vašu dcéru, ide o rodinného príslušníka, ktorý je definovaný v § 40 ods. 5 Zákonníka práce. 

Podľa § 40 ods. 5 Zákonníka práce, "Rodinný príslušník na účely tohto zákona je manžel, vlastné dieťa, dieťa zverené zamestnancovi do náhradnej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu alebo dieťa zverené zamestnancovi do starostlivosti pred rozhodnutím súdu o osvojení, rodič zamestnanca, súrodenec zamestnanca, manžel súrodenca zamestnanca, rodič manžela, súrodenec manžela, prarodič zamestnanca, prarodič jeho manžela, vnuk zamestnanca a iná osoba, ktorá so zamestnancom žije spoločne v domácnosti."

Zákonník práce v rámci tejto možnosti hovorí o "nevyhnutne potrebnom čase" ale nehovorí, že na návštevu jedného lekára by mal predložiť dve priepustky. Jedna priepustka sa použije v rámci jedného pracovného dňa. Váš manžel bude mimo práce len jeden deň a nie dva dni. Požiadavka zamestnávateľa Vášho manžela nie je oprávnená. 


Trápi vás "Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]" a chcete pomôcť?

Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcel by som sa informovať o možnostiach čerpania "paragrafov". Môžem si ich vziať naraz viac za sebou, napríklad od pondelka do piatku bez prerušenia? Alebo musí byť medzi nimi vyžadovaná nejaká pauza, napríklad dovolenka alebo obvyklé voľno? Ďakujem.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 18.12.2023)

Dobrý deň,
z právneho hľadiska je to možné naraz, nie je to však zvykom. Keďže na celý kalendárny rok máte celkovo 7 dní, tak ak si naraz vyčerpáte 5 dní, tak potom Vám zostanú len 2 dni. 

Navyše by to museli byť všetky dni na lekára na celé dni. Keďže Zákonník práce umožňuje poskytnúť pracovné voľno len na čas "nevyhnutne potrebný" na návštevu lekára. 

Podľa § 141 ods. 2 písm. a) bod 1 Zákonníka práce, "Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu: vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.  Zamestnávateľ má právo požadovať od Vás preukázať, že išlo o vyšetrenie u lekára, ktoré bolo na celý deň, pričom sa berie do úvahy miesto lekára z pohľadu vzdialenosti od Vášho bydliska ako aj pracoviska. 


Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcem ísť k zubárovi vytrhnúť si zub. Ak to bude bolieť alebo ak budem krvácať, môžem dostať viac dní voľna? Je možné toto obdobie využiť podľa nejakého paragrafu?

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 17.12.2023)

Dobrý deň, áno môžete, ak vám váš lekár vypíše viacero priepustiek (teda na viacero dní), potom je to v poriadku, zákon uvedený postup nezakazuje. Nemusíte sa kvôli tomu dávať na PN. Môžete použiť aj všetky priepustky (7 dní ročne) naraz po sebe. Jediným obmedzením je, aby ste o tom svojho zamestnávateľa informovali. To akou formou si ospravedlníte z konkrétnych dní je už na vás ako zamestnancovi. 


V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál



Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či môžem čerpať lekárske vyšetrenie dva dni po sebe, konkrétne 27.12. a 28.12., s prihliadnutím na to, že ešte nemám vyčerpaných zákonom stanovených 7 dní. Ďakujem.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 01.12.2023)

Dobrý deň, právne je možné, aby ste čerpali pracovné voľno s náhradou mzdy v zmysle ust. § 141 a nasl. Zákonníka práce.Podstatné vo vašom prípade je to, či vyšetrenie alebo ošetrenie nie je možné realizovať mimo pracovnej doby

Ďalej platí ust. § 144 Zákonníka práce :

"Spoločné ustanovenia o prekážkach v práci

(1) Ak je prekážka v práci zamestnancovi vopred známa, je povinný včas požiadať zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna. Inak je zamestnanec povinný upovedomiť zamestnávateľa o prekážke v práci a o jej predpokladanom trvaní bez zbytočného odkladu.

(2) Prekážku v práci a jej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Príslušné zariadenie je povinné potvrdiť mu doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní. Ustanovenie prvej vety a druhej vety neplatí, ak osobitný predpis ustanovuje iný spôsob preukazovania a potvrdzovania prekážky v práci.

(3) Ak má zamestnanec nárok na pracovné voľno bez náhrady mzdy, zamestnávateľ je povinný mu umožniť odpracovanie zameškaného času, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody."

Z uvedeného zákonného ustanovenia v podstate vyplýva, že je potrebné si dohodnúť vyšetrenie a vopred informovať zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna na vyšetrenie alebo ošetrenie.


Trápi vás "Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]" a chcete pomôcť?

Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či po vyčerpaní šiestich paragrafov na jednom pracovnom mieste a následnej zmene pracoviska a zamestnávateľa mám nárok len na jeden paragraf do konca kalendárneho roka, alebo viac. Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 10.11.2023)

Dobrý deň, ak ste uzatvorili novú pracovnú zmluvu u iného zamestnávateľa, potom nie je podstatné koľko paragrafov ste vyčerpali u predchádzajúceho zamestnávateľa. Zákonný nárok u nového zamestnávateľa sa nemení a je uvedený v ust. § 141 Zákonníka práce. Rozdiel je v tom, že ak nový pracovný pomer vznikol v priebehu kalendárneho roka, potom platí aj ust. § 141 ods. 6 Zákonníka práce :

"Zamestnávateľ môže určiť, že ak pracovný pomer zamestnanca vznikol v priebehu kalendárneho roka, pracovné voľno s náhradou mzdy z dôvodov uvedených v odseku 2 písm. a) prvom bode a písm. c) prvom bode sa poskytne v rozsahu najmenej jednej tretiny nároku za kalendárny rok za každú začatú tretinu kalendárneho roka trvania pracovného pomeru. Celkový nárok podľa prvej vety sa zaokrúhli na celé kalendárne dni nahor."

 


Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či mi môže zamestnávateľ strhnúť peniaze za maródku a celodenné ošetrenie podľa paragrafu a doprovod člena rodiny, v prípade, že je tento člen rodiny zdravotne ťažko postihnutý. Zamestnávateľ vyžaduje pre celodenné ošetrenie dve pečiatky na priepustke. Krátenie za maródku je 2 eurá na deň, 2,50 eura za pol dňa paragrafu a za celý deň 5 eur. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 10.11.2023)

Dobrý deň, zamestnávateľ nie je oprávnený krátiť mzdu z dôvodu realizácie vašich práv podľa ust. § 141 Zákonníka práce, bez ohľadu na to či ide o vaše ošetrenie alebo sprevádzanie rodinného príslušníka na lekárske vyšetrenie, vrátane vašej práceneschopnosti. 

Rovnako nie je oprávnený žiadať dve pečiatky od lekára. Podstatné je to, ako lekár, ktorý vykonal ošetrenie alebo vyšetrenie určil čas lekárskeho ošetrenia na priepustke, ktorú ste následne predložili zamestnávateľovi.

Predpokladáme, že krátenie mzdy sa netýka iba vás, ale aj ostatných zamestnancov, preto odporúčam kontaktovať príslušný inšpektorát práce podľa sídla zamestnávateľa.

 


Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, za uplynulých 7 dní som navštívila lekára a dnes mám další termín u lékaře. Mohu si vzít další den volna na základě toho, že ide o sprevádzanie rodinného príslušníka? Je možné uviesť na potvrdení o neprítomnosti, že dôvodom je sprevádzanie? Nie je to v rozpore so zákonom?

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 07.11.2023)

Dobrý deň, na vami položenú otázku uvádzame, že sprevádzanie rodinného príslušníka na priepustku uviesť nemôžete, lebo ide o vaše vyšetrenie a v konečnom dôsledku by lekár musel potvrdiť sprevádzanie rodinného príslušníka a jeho meno, ktorého ste na vyšetrenie sprevádzali a toto lekár neurobí. Zamestnávateľ si v konečnom dôsledku môže zistiť sprevádzanie rodinného príslušníka, nie však lekársku diagnózu.
Odporúčam zamestnávateľa požiadať o pracovné voľno s náhradou mzdy a zamestnávateľ vám ho môže poskytnúť v zmysle ust. § 141 ods. 3 Zákonníka práce.


Trápi vás "Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]" a chcete pomôcť?

Podotázka: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca] (Pracovné právo)

Dobrý deň, nedávno som zmenila prácu. V predchádzajúcom zamestnaní som vyčerpala 7 dní na seba a 7 dní ako doprovod. V novom zamestnaní už nemám nárok na žiadne dni, je to tak? Kde zistia, koľko dní mi ostáva z predchádzajúceho zamestnania? Ďakujem, Kristína.

Odpoveď: Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]

(odpoveď odoslaná: 06.11.2023)

Dobrý deň, váš nový zamestnávateľ nevie zistiť koľko dní prac. voľna podľa § 141 Zákonníka práce ste čerpali u pôvodného zamestnávateľa.

Ak váš pracovný pomer vznikne teraz v priebehu kalendárneho roka, potom platí ust. § 141 ods. 6 Zákonníka práce :

" Zamestnávateľ môže určiť, že ak pracovný pomer zamestnanca vznikol v priebehu kalendárneho roka, pracovné voľno s náhradou mzdy z dôvodov uvedených v odseku 2 písm. a) prvom bode a písm. c) prvom bode sa poskytne v rozsahu najmenej jednej tretiny nároku za kalendárny rok za každú začatú tretinu kalendárneho roka trvania pracovného pomeru. Celkový nárok podľa prvej vety sa zaokrúhli na celé kalendárne dni nahor."

Z uvedeného zákonného ustanovenia vyplýva, že vzhľadom na okolnosť, že váš pracovný pomer vznikne v mesiaci 11/2023 /predpokladáme/, zamestnávateľ môže určiť, že váš zákonný nárok sa určuje vo výške 1/3 nároku podľa § 141 Zákonníka práce, čo predstavuje 2 dni na vyšetrenie a ošetrenie pre vás a 2 dni na sprevádzanie rodinného príslušníka.


V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Paragraf na návštevu lekára [kompletný sprievodca]" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.