Máte
otázku?

Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť

Dobrý deň, mala som dlh vo spoločnosti Teleservis (Kešovka), ktorej NBS odobrala licenciu a teraz neviem, komu mám tento dlh doplatiť. Vedeli by ste mi, prosím, v tejto veci poradiť? Ďakujem.

Odpoveď: Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť

Dobrý deň,
je predovšetkým vecou veriteľa - nebankovej spoločnosti, aby sa postarala o úhradu svojich pohľadávok.

Pokiaľ od splatnosti neuhradenej splátky uplynuli viac ako tri roky, bude nárok veriteľa premlčaný v zmysle ust. § 101 Obč. zákonníka.

Odporúčame kontaktovať Váš okresný súd podľa bydliska a zistiť, či bola proti Vám podaná žaloba. 

V prípade potreby nás kontaktujte.

 

Trápi vás "Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť

Dobrý deň,
mala som dlh voči spoločnosti Teleservis (Kešovka), ktorej NBS odobrala licenciu, a teraz neviem, komu mám dlh doplatiť. Viete mi, prosím, poradiť v tejto veci?
Pôžička mi bola poskytnutá v roku 2015 a v roku 2017 som vyhlásila osobný bankrot. Napriek tomu mi stále figuruje dlh v registri. Poradte mi, prosím, ako mám postupovať. Ďakujem.

Odpoveď: Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť

(odpoveď odoslaná: 27.01.2023)

Dobrý deň, Vami uvedenej spoločnosti zaniklo povolenie na poskytovanie spotrebiteľských úverov bez obmedzenia  dňa 6. 2. 2019 /údaj zistený zo stránky NBS SR/.

Ak ste vyhlásili osobný bankrot, potom už uvedenej spoločnosti resp. následne vymáhačskej spoločnosti, ktorej je možné že Váš dlh postúpili, nič neuhradzujte. Nepodpisujte žiadne uznanie dlhu, dohodu o splátkach alebo dohodu o zrážkach zo mzdy, prípadne listinu, že pri čiastočnej úhrade dlhu Vám zostatok odpustia. Nikto od Vás nemôže ani cestou súdu vymáhať dlh, ktorý ste mali v tejto nebank. spoločnosti.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Zostatok dlhu zrušená nebanková spoločnosť" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Nebanková spoločnosť vymáha dlh

    Podotázka: Nebanková spoločnosť vymáha dlh (Vymáhanie pohľadávok) ... spoločnosť Vás bude zrejme kontaktovať s tým, aby ste uhradili zostatok dlhu ...

  • Vymáhanie dlhu POHOTOVOSŤ

    Nebankovej spoločnosti nepodpisujte žiadne uznanie dlhu, dohodu o splátkach ... Správca konania 01.12.2020 zrušil konkurz, lebo za 90 dni nikto sa ... že 1100 eur a v októbri 2018 prišlo manželovi do učtárne zostatok dlhu 2900 eur so ...

  • Nebanková spoločnosť vymáha dlh

    Podotázka: Nebanková spoločnosť vymáha dlh (Vymáhanie pohľadávok) ... vestníka, prešli ste konkurzom, ktorý bol zrušený, keďže došlo k splneniu rozvrhu výťažku. ... Nebankovej spoločnosti nepodpisujte žiadne uznanie dlhu, dohodu o  ...

  • Vymáhanie pohľadávok postup

    Aj po podaní žaloby je možné sa s dlžníkom dohodnúť na úhrade dlhu a súd Vám ... Nevieme, či Vás kontaktuje pôvodný veriteľ /banka, nebanková spoločnosť/ ... súdu a uhradiť len zostatok sumy, ktorú ste podľa platobného rozkazu neuhradili. ... V prípade obrátenia na civilný súd im bolo naznačené zrušenie firmy a ...

  • Premlčanie pohľadávok

    Dobrý deň, chcem sa spýtať aká dlhá je premlčacia doba na vymáhanie ... smrti mojej mamy som našiel doma dokumenty z nebankovej spoločnosti Pohotovosť. ... k zrušeniu rozhodnutia súdu, prípadne aj pokuty uloženej v blokovom konaní. ... Pokiaľ dlžníčka uznala dlh a sľúbila uhradiť zostatok dlhu, odporúčame poslať  ...

  • Nebankovka POHOTOVOSŤ

    2013 si môj manžel zobral pôžičku zo spoločnosti POHOTOVOSŤ. ... o pôžičke s nebankovou spoločnosťou POHOTOVOSŤ, posledná splátka podľa ... splátky priraďovať k jednotlivým nesplateným zostatkom s rôznymi úrokovými ... že nepodpisujte žiadne uznanie záväzku, žiadne uznanie dlhu v splátkach, neplatťe nič.

  • Je už moja pôžička premlčaná ?

    Vyčíslenie dlhu nebankovou spoločnosťou nie je podstatné. Všeob. ... súm istinu - požičanú sumu a zostatok uplatniť v rámci likvidácie uvedenej spoločnosti.




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.