Máte
otázku?

Výpoveď dohody o prac. činnosti


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Košice

Otázka: Výpoveď dohody o prac. činnosti

Ospravedlňujem sa, omylom som odoslala neúplnú otázku. Chcela by som sa spýtať, akú reakciu zamestnávateľa na moju výpoveď dohody o pracovnej činnosti požadujú na úrade práce? Predložila som im svoju výpoveď, avšak to nebolo dostatočné.

Odpoveď: Výpoveď dohody o prac. činnosti

Dobrý deň,

podľa § 228a Zákonníka práce Dohoda o pracovnej činnosti sa uzatvára na určitú dobu, najviac na 12 mesiacov. V dohode možno dohodnúť spôsob jej skončenia. Okamžité skončenie dohody možno dohodnúť len na prípady, v ktorých možno okamžite skončiť pracovný pomer. Ak spôsob skončenia nevyplýva priamo z uzatvorenej dohody, možno ju skončiť dohodou účastníkov k dohodnutému dňu a jednostranne len výpoveďou bez uvedenia dôvodu s 15-dennou výpovednou dobou, ktorá sa začína dňom, v ktorom sa písomná výpoveď doručila.

Ak ste podali výpoveď, uplynutím výpovednej doby pracovný pomer zanikne. Výpoveď je jednostranný právny úkon, na platnosť ktorého sa nevyžaduje súhlas druhej strany (zamestnávateľa). Nerozumiem, akú odpoveď od Vás Úrad práce požadoval. Skúste sa na úrade informovať, čo konkrétne potrebujú a vysvetliť im, že výpoveď je jednostranný právny úkon.

Trápi vás "Výpoveď dohody o prac. činnosti" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Výpoveď dohody o prac. činnosti" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.