POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Úmyselné ublíženie na zdraví


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trenčín

Otázka: Úmyselné ublíženie na zdraví

Dobrý deň, rada by som sa opýtala na jednu vec. Dostala som do rúk zvukovú nahrávku od mojej sestry, v ktorej vyjadruje zámer ublížiť na zdraví mne a našim rodičom. Z jej slov jasne vyplýva, že je toho skutočne schopná, pretože to tvrdila viackrát. Navyše sa v nahrávke sprostými a vulgárnymi slovami vyjadruje o mne a o našich rodičoch. Rada by som sa preto opýtala, či môžem s touto zvukovou nahrávkou ísť na políciu, aj keď sa daný čin ešte nestal. Zaujímalo by ma tiež, či budú policajti tento prípad riešiť a ak áno, akým spôsobom.

Odpoveď: Úmyselné ublíženie na zdraví

Dobrý deň, prípustnosťou nezákonne získaného dôkazu (ak bola nahrávka vykonaná bez súhlasu dotknutej osoby) sme sa zaoberali v tomto článku: 

Prípustnosť nezákonne získaného dôkazu.

Zásadne môže ísť o vyhrážanie alebo prípadne prípravu trestného činu. Rovnako príprava alebo pokus trestného činu sú trestné.

Policajt môže povedať, že je to nezákonne získaný dôkaz, ale ak by ste urobili prepis toho, čo bolo povedané a založíte to pri svojom výsluchu, tak to bude v spise. Zároveň môžete policajtovi pustiť nahrávku. Majte ju pripravenú, tak aby sa dala jednoducho spustiť.

 

Trápi vás "Úmyselné ublíženie na zdraví" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Úmyselné ublíženie na zdraví (Trestné právo)

Čiže, ak tomu správne rozumiem, môžem ísť s touto zvukovou nahrávkou na najbližšie policajné oddelenie, kde by sa takýmto prípadom zaoberali. Ďalej by som chcel vedieť, či bude ten človek postihnutý len v rámci dohovoru medzi ním a príslušným policajtom, alebo existuje aj možnosť, že by sa mohol dostať do väzenia. Ak áno, aká sadzba mu hrozí?

Odpoveď: Úmyselné ublíženie na zdraví

(odpoveď odoslaná: 08.01.2017)

Dobrý deň, ano, presne tak. Vec môže skončit trestným stíhaním (teda nielen priestupkom). To či pôjde do väzenia závisí aj od toho, či bol v minulosti trestaný a tiež od závažnosti skutku.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Úmyselné ublíženie na zdraví" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.