Máte
otázku?

Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trenčín

Otázka: Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu

Dobrý deň, bol mi na verejnom zasadnutí premenený podmienečný trest, pretože som počas skúšobnej doby spáchal trestný čin. Hneď na pojednávaní som podal sťažnosť s tým, že predseda senátu mi oznámil, že znenie žiadosti môžem doplniť neskôr. Chcem sa preto opýtať nasledujúce otázky: - Aké náležitosti by mala moja sťažnosť obsahovať, aby mala aspoň nejakú šancu na úspech? - Do akej doby približne treba túto sťažnosť doplniť? - Má Krajský súd nejakú lehotu na rozhodnutie o tejto sťažnosti? Veľmi pekne ďakujem za prípadnú odpoveď.

Odpoveď: Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu

Dobrý deň, sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu je potrené odôvodniť konkrétnymi skutočnosťami, ktoré odôvodňujú to, že premena podmienečného trestu nie je na mieste. Môžete napadnúť charakter skutku, ktorý ste spáchali v čase podmienky, jeho závažnosť, sankciu, okolnosti. Šancu na úspech môžete mať, nakoľko však nie je zrejmé, aký skutok ste spáchali v čase podmienky, nie je jednoduché odpovedať na Vašu otázku, či môžete uspieť. 

Svoju sťažnosť doplňte do 1-2 týždňov. V prípade, ak nebude sťažnosť doplnená, krajský súd rozhodne aj bez odôvodnenia. Fixná lehota na rozhodnutie krajského súdu nie je. Počítajte cca 2 mesiace.

Trápi vás "Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu (Trestné právo)

Vážený pán doktor, moja podmienka bola zmenená po troch rokoch. Bol som odsúdený za lúpež formou spolupáchateľstva a podmienečne prepustený v roku 2014. Následne som sa zamestnal a viedol pokojný život až do roku 2015, kedy som bol odsúdený za vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu na 4 mesiace nepodmienečne, do druhej NVS. Trest som odpykal a okamžite som sa vrátil späť do práce na moju bývalú pozíciu, kde som zamestnaný aj teraz. Dnes mi bolo doručené uznesenie o zmene podmienky. Sťažnosť je možná a má odkladný účinok. Môj zamestnávateľ je ochotný sa za mňa zaručiť. A tak by som sa rád opýtal, existuje aspoň mizivá šanca na úspech?

Odpoveď: Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu

(odpoveď odoslaná: 11.05.2018)

Dobrý deň, vedenie motorového vozidla pod vplyvom návykovej látky je úmyselný trestný čin, preto bude len veľmi obtiažne dosiahnuť to, aby Vám nepremenili podmienku. Určite sa však nevzdávajte a vyskúšajte to. Vyžiadajte si od svojho zamestnávateľa posudok. Súd si pripojí aj Váš spis týkajúci sa druhého skutku a pozrie sa na dôvody, prečo sa skutok stal. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Sťažnosť proti uzneseniu o premene podmienečného trestu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.