POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako získať výživné od otca dieťaťa?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Banská Bystrica

Otázka: Ako získať výživné od otca dieťaťa?

Dobrý deň, otec mojej trojročnej dcérky od jej prvého dňa narodenia neplatí výživné. Na rodnom liste je vedený len od marca tohto roku. S ním sa nedokážem dohodnúť, ignoruje moje telefonáty a nereaguje na moje správy. Prosím Vás, aké sú moje možnosti, aby začal platiť výživné a aby zaplatil aj doteraz nezaplatené výživné? Ďakujem.

Odpoveď: Ako získať výživné od otca dieťaťa?

Dobrý deň. Máte právo sa obrátiť na súd a podať návrh na úpravu práv a poivnností k maloletému dieťaťu. Konanie na súde nie je spoplatnené. Zastupovať dieťa budete Vy ako matka. V návrhu uvediete komu chcete, aby bolo dieťa zverené do osobnej starostlivosti, kto bude platiť výživné a v akej výške, prípadne navrhnete aj úpravu styku. Výživné môžete požadovať od podania návrhu, alebo od právoplatnosti rozhodnutia súdu. V ojedinelých prípadoch môžete žiadať výživné spätne až 3 roky dozadu, ale musia byť na to dôvody hodné osobitného zreteľa a tie musíte v konaní preukázať. Odporúčam Vám advokáta, ktorý Vás bude zastupovať. Ak nemáte finančné prostriedky, advokáta Vám bezplatne určí aj Centrum právnej pomoci. 

Trápi vás "Ako získať výživné od otca dieťaťa?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako získať výživné od otca dieťaťa?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.