POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Pečiatka právoplatnosti


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Bratislava

Otázka: Pečiatka právoplatnosti

Dobrý deň, chcem sa opýtať: Rozviedla som sa a pri súde sme sa obaja vzdali práva na odvolanie. Prišiel mi rozsudok, v ktorom to je aj tak uvedené. Potrebujem si ešte prebrať pečiatku právoplatnosti? Alebo mi platí tento rozsudok tak, ako je? Ďakujem.

Odpoveď: Pečiatka právoplatnosti

Dobrý deň, na úradné účely (napr. zmena priezviska po rozvode manželstva) je potrebné zabezpečiť vyznačenie právoplatnosti na rozsudku. Účinky rozvodu manželstva totiž nastávajú až právoplatnosťou rozsudku o rozvode. Potvrdením o právoplatnosti rozsudku je práve pečiatka súdu. O právoplatnosti rozsudku sa môžete informovať telefonicky na infocentre súdu. Následne Vám na infocentre vyznačia právoplatnosť (buď osobne alebo im zašlite rozsudok poštou spolu so žiadosťou o vyznačenie právoplatnosti).

Trápi vás "Pečiatka právoplatnosti" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Pečiatka právoplatnosti (Rozvod)

Dobrý deň, v auguste 2016 nás súd rozviedol s mojou bývalou manželkou. Oba sme si prevzali rozsudok o rozvode manželstva. Teraz sa chystám opäť ženiť a na úrade po mne žiadajú "doklad o rozvode". Musí na ňom byť vyznačená aj jeho právoplatnosť?

Odpoveď: Pečiatka právoplatnosti

(odpoveď odoslaná: 14.10.2022)

Dobrý deň,   áno, ak sa idete znovu ženiť, tak treba predložiť rozhodnutie o rozvode predchádzajúceho manželstva, ktoré bude opatrené doložkou právoplatnosti. Ak to nemáte, stačí ísť na infocentrum príslušného súdu, ktorý Vás rozviedol spolu s rozsudkom a tam Vám zabezpečia aj doložku právoplatnosti.
4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Pečiatka právoplatnosti" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.