Máte
otázku?

Neplatené voľno


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Neplatené voľno

Dobrý deň, mám záujem o neplatené voľno počas letných mesiacov, približne v dĺžke jedného a pol mesiaca. Za akých okolností mi ho môže zamestnávateľ poskytnúť? Čítala som, že je to možné v prípade dobrovoľníckej činnosti, ktorá asi musí byť podložená dokladom o danej činnosti. Je možné dostať toto neplatené voľno aj z obyčajných osobných dôvodov? Rada by som si pozrela otázky vo fóre, ale neviem, ako sa k nim dostať, keďže na Vašej stránke takúto ikonu ani možnosť nevidím. Ďakujem za info.

Odpoveď: Neplatené voľno

Dobrý deň, vo veci odporúčam kontaktovať priamo zamestnávateľa s písomnou žiadosťou o neplatené voľno s uvedením, že ide o osobné dôvody. Zamestnávateľ môže, ale aj nemusí Vám toto voľno poskytnúť. Odporúčam kontaktovať zamestnávateľa čo najskôr, aby ste predišli stresu, ako aj z dôvodu, že aj zamestnávateľ musí mať zabezpečených zamestnancov na plnenie jeho úloh.

Uvádzame, že otázky v Našej poradni je možné vyhľadať podľa konkrétnych oblastí a problémov, ktoré Vás zaujímajú, prípadne ich potrebujete riešiť, pričom postup je jednoduchý : do vyhľadávacieho poľa na úvodnej stránke napíšete konkrétne slovné spojenie /napr. rozvod, výživné na maloletého, susedské spory, vyporiadanie BSM a pod./, prípadne do vyhľadávača napíšete rovnako problém /ako uvádzame vyššie/, ktorý chcete riešiť a v závere uvediete Milan Ficek.

Môžete nás sledovať aj na FB, ako stať sa odberateľom videí na youtube.

Trápi vás "Neplatené voľno" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Neplatené voľno" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.