Máte
otázku?

Mám nárok na náhradné voľno?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Prešov

Otázka: Mám nárok na náhradné voľno?

Dobrý deň, chcel by som vedieť, ako to je s náhradným voľnom. Mám na to právo a v akom rozsahu? Za február mám odpracovaných 172,5 hodín. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Mám nárok na náhradné voľno?

Dobrý deň, podľa § 92 Zákonníka práce, zamestnávateľ je povinný rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal medzi koncom jednej a začiatkom druhej zmeny minimálny odpočinok v trvaní 12 po sebe nasledujúcich hodín v priebehu 24 hodín. Tento odpočinok možno pri určitých prácach (napr. v nepretržitých prevádzkach) skrátiť až na osem hodín, ale zamestnávateľ je povinný dodatočne poskytnúť zamestnancovi do 30 dní rovnocenný nepretržitý náhradný odpočinok. Taktiež platí, že zamestnávateľ je povinný rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal raz za týždeň dva po sebe nasledujúce dni nepretržitého odpočinku, ktoré musia pripadať na sobotu a nedeľu alebo na nedeľu a pondelok. Ak to nie je možné, poskytnú sa dva po sebe nasledujúce dni nepretržitého odpočinku v týždni v iných dňoch týždňa. Ak ani to nie je možné, musí zamestnávateľ poskytnúť zamestnancovi 24 hodín nepretržitého odpočinku, ktorý by mal pripadnúť na nedeľu s tým, že zamestnávateľ je povinný dodatočne poskytnúť zamestnancovi náhradný nepretržitý odpočinok v týždni do ôsmich mesiacov odo dňa, keď mal byť poskytnutý nepretržitý odpočinok v týždni. V opačnom prípade zamestnávateľ musí po dohode so zamestnancom, rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal raz za týždeň najmenej 35 hodín nepretržitého odpočinku, ktorý pripadne na nedeľu a na časť dňa predchádzajúceho nedeli alebo na časť dňa nasledujúceho po nedeli.

Trápi vás "Mám nárok na náhradné voľno?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Mám nárok na náhradné voľno? (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcel by som sa vás opýtať: Môže mi zamestnávateľ nariadiť náhradné voľno napríklad vo štvrtok a potom ma zavolať do práce v sobotu, aby som si to náhradné voľno, ktoré som nechcel, takpovediac "odpracoval" v sobotu? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Mám nárok na náhradné voľno?

(odpoveď odoslaná: 21.09.2020)

Dobrý deň,
náhradné voľno v zmysle Zákonníka práce poskytuje, resp. môže po dohode so zamestnancom zamestnávateľ poskytnúť, v prípade, ak sa nevypláca napríklad odmena za prácu nadčas. Tzn. že náhradné voľno sa poskytuje za niečo, čo sa vykonalo, resp. namiesto peňažnej odmeny. Zákonník práce nepozná inštitút, ktorý ste naznačili Vy v otázke, že Vám dá náhradné voľno, ktoré si následne máte odpracovať v sobotu.

Ak Vám dal takéto voľno, jednalo sa skôr o akési platené voľno alebo dovolenku. Náhradné voľno je totiž akousi formou odmeny alebo náhrady a nie nástrojom toho, že Vám nanúti náhradné voľno, ktoré si musíte v nim určnom čase odpracovať.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Mám nárok na náhradné voľno? (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či môže môj zamestnávateľ manipulovať s mojim náhradným voľnom, ktoré som získal nariadeným nadčasom. Ďakujem vopred a tiež by som sa rád spýtal, či existuje nejaký paragraf týkajúci sa tejto problematiky.

Odpoveď: Mám nárok na náhradné voľno?

(odpoveď odoslaná: 11.09.2019)

Dobrý deň, právnu úpravu náhradného voľna zaprávu nadčas upravuje ust. § 121 Zákonníka práce :

Mzda za prácu nadčas
(1) Za prácu nadčas patrí zamestnancovi dosiahnutá mzda a mzdové zvýhodnenie najmenej v sume 25 % jeho priemerného zárobku. Zamestnancovi, ktorý vykonáva rizikové práce, patrí za prácu nadčas dosiahnutá mzda a mzdové zvýhodnenie najmenej v sume 35 % jeho priemerného zárobku.
(2) Zamestnávateľ môže písomne dohodnúť s vedúcim zamestnancom v priamej riadiacej pôsobnosti štatutárneho orgánu alebo člena štatutárneho orgánu, s vedúcim zamestnancom, ktorý je v priamej riadiacej pôsobnosti tohto vedúceho zamestnanca, a so zamestnancom, ktorý vykonáva koncepčné, systémové, tvorivé alebo metodické činnosti, riadi, organizuje alebo koordinuje zložité procesy alebo rozsiahle súbory veľmi zložitých zariadení, že vo výške mzdy bude zohľadnená prípadná práca nadčas, najviac však v úhrne 150 hodín v kalendárnom roku. V týchto prípadoch zamestnancovi za prácu nadčas nepatrí mzda ani mzdové zvýhodnenie za prácu nadčas podľa odseku 1 a zamestnanec nemôže za túto dobu čerpať náhradné voľno.
(3) Zamestnávateľ môže so zamestnancom dohodnúť čerpanie náhradného voľna za prácu nadčas. Zamestnancovi patrí náhradné voľno v rozsahu, v ktorom práca nadčas trvala; v tom prípade zamestnancovi mzdové zvýhodnenie podľa odseku 1 nepatrí.
(4) Náhradné voľno zamestnávateľ poskytuje zamestnancovi v dohodnutom termíne. Ak sa zamestnávateľ so zamestnancom nedohodnú na termíne čerpania náhradného voľna za prácu nadčas, zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi náhradné voľno najneskôr do uplynutia štyroch kalendárnych mesiacov nasledujúcich po mesiaci, v ktorom bola práca nadčas vykonaná. V kolektívnej zmluve alebo v pracovnej zmluve možno výnimočne dohodnúť, že dosiahnutá mzda za prácu nadčas sa zúčtuje až za čas čerpania náhradného voľna za prácu nadčas.
(5) Ak zamestnávateľ neposkytne zamestnancovi náhradné voľno podľa odseku 4, zamestnancovi patrí mzdové zvýhodnenie podľa odseku 1, a ak sa dohodol postup podľa odseku 4 poslednej vety, patrí mu aj dosiahnutá mzda za prácu nadčas."

 

Z uvedeného zák. ustanovenia vyplýva, že za prácu nadčas Vám patrí mzdové zvýhodnenie najmenej v  sume 25 % priemerného  zárobku.   

Môžete sa so zamestnávateľom dohodnúť aj na čerpaní náhradného voľna, ktoré vám patrí v rovnakom rozsahu ako trvala práca nadčas, potom vám však mzdové zvýhodnenie nepatrí.

Náhradné voľno má byť poskytnuté najneskoršie od uplynutia štyroch mesiacov. Ak v uvedenej lehote vám nebude poskytnuté náhradné voľno do 4 mesiacov, patrí vám mzdové zvýhodnenie 25 %.

 



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Mám nárok na náhradné voľno?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.