POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Kúpa bytu pred rozvodom a vysťahovanie sa


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Prešov

Otázka: Kúpa bytu pred rozvodom a vysťahovanie sa

Dobrý deň, mám 45 rokov a som vydatá 28 rokov. Máme tri deti: vydania dcéra býva s manželom vo vlastnom dome, syn pracuje a býva s nami a náš najmladší syn má 10 rokov. Manžel má problémy s alkoholom a psychicky týra nielen mňa, ale aj naše deti. Pred štyrmi rokmi nás zo svojho domu vyhodil, ale po približne pol roku sme sa vrátili naspäť. Bývame vo veľkom rodinnom dome, ktorý je na manželovo meno a bol skolaudovaný ešte pred naším sobášom. Riešim, ako vyriešiť túto situáciu, pretože chcem podať žiadosť o rozvod. K tomuto rozhodnutiu ma motivovala informácia, že manžel má milenku, na ktorú míňa peniaze (viem s istotou, že jej dobíja kredit na telefón) hoci nemám žiadne dôkazy, ktoré by to potvrdili. Obávam sa, že keď mu oznámim svoj zámer rozviesť sa, opäť ma vyhodí z domu. Keďže nemám kam ísť, hľadám si byt. Chcem sa preto opýtať, či si môžem teraz zobrat na seba byt pred rozvodom, a či to nijako neovplyvní môj postavenie na súde, alebo akékoľvek ďalšie aspekty rozvodového konania. Nechcem urobiť chybu. Vopred ďakujem.

Odpoveď: Kúpa bytu pred rozvodom a vysťahovanie sa

Dobrý deň, k rozvodu nepotrebujete dôkazy o tom, že má milenku. Súd zisťuje, či sú medzi Vami také rozpory, že ich nie je možné odstrániť a či je manželstva rozvrátené tak, že neplní svoju funkciu. 

Pokiaľ ide o vysťahovanie sa z bytu, tak aj keď to je jeho byt, tak žiadajte od neho, aby Vám našiel bytovú náhradu, ak nemáte kde bývať. Podľa judikatúry máte na to právo. Určite teraz (keď ste manželia) nekupujte byt, tento by totiž mohol patriť do BSM a manžel by mal naň nárok.

Trápi vás "Kúpa bytu pred rozvodom a vysťahovanie sa" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Kúpa bytu pred rozvodom a vysťahovanie sa" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.