Máte
otázku?

Paragraf - návšteva lekára


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Nitra

Otázka: Paragraf - návšteva lekára

Dobrý deň, počas zamestnania som si uplatnila nárok na takzvaný §, inými slovami, návštevu lekára. Zamestnávateľ mi tento deň nechce uznáť a zaplatiť náhradu mzdy s odôvodnením, že to prepláca sociálna poisťovňa. Mohli by ste mi, prosím, potvrdiť, že to nie je pravda a že náhradu mzdy hradí zamestnávateľ? Ďakujem.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

Dobrý deň,

Váš zamestnávateľ nemá pravdu, nakoľko priamo zo zákona máte nárok na 7 dní, ktoré môžete využiť na návštevu lekára.

V takomto prípade ide o pracovné voľno s náhradou mzdy, ktorú je povinný hradiť zamestnávateľ. Musíte mu to však preukázať potvrdením od lekára.

Trápi vás "Paragraf - návšteva lekára" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcem sa opýtať na regulácie týkajúce sa čerpania pracovného voľna zamestnancov pri ošetrení u lekára s náhradou mzdy, ktorú je povinný uhradiť zamestnávateľ. Keďže sa dlhodobo zvyšujú rôzne poplatky za vystavenie potvrdení od lekára, radi by sme zamestnancov od týchto poplatkov oslobodili. Mám otázku: Musí nám zamestnanec predložiť potvrdenie o návšteve lekára na to, aby sme mu mohli uhradiť toto pracovné voľno? Alebo by stačilo, ak by zamestnanec túto návštevu len zaznačil vo svojom pracovnom výkaze? Vopred ďakujem za odpoveď. S pozdravom, V.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 20.03.2024)

Dobrý deň, Zákonník práce v ust. § 144 ods. 2 ustanovuje jasne :

"Prekážku v práci a jej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Príslušné zariadenie je povinné potvrdiť mu doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní. Ustanovenie prvej vety a druhej vety neplatí, ak osobitný predpis ustanovuje iný spôsob preukazovania a potvrdzovania prekážky v práci."


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, pracujeme v zdravotníctve v nepretržitej prevádzke. Doteraz nám zamestnávateľ preplácal návštevy u lekára. Teraz sa rozhodol toto preplácanie zrušiť. V Zákonníku práce je ustanovené, že každý zamestnanec má nárok na 7 dní plateného voľna na návštevy u lekára a ďalších 7 dní na doprovod k lekárovi. Prosíme o radu a pomoc v tejto záležitosti.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 18.03.2024)

Dobrý deň, podstatné vo vami uvedneom prípade je ust. § 141 ods. 2 Zákonníka práce, v zmysle ktorého platí, že zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno na vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.

Pokiaľ ide o sprevádzanie rodinného príslušníka, tu platí, že zamestnance má nárok na sprevádzanie rodinného príslušníka do zdravotníckeho zariadenia na vyšetrenie alebo ošetrenie pri náhlom ochorení alebo úraze a na vopred určené vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie; pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne len jednému z rodinných príslušníkov na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak bolo sprevádzanie nevyhnutné a uvedené úkony nebolo možné vykonať mimo pracovného času. .

Definíciu rodinného príslušníka stanovuje ust. § 40 ods. 5 Zákonníka práce :

"Rodinný príslušník na účely tohto zákona je manžel, vlastné dieťa, dieťa zverené zamestnancovi do náhradnej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu alebo dieťa zverené zamestnancovi do starostlivosti pred rozhodnutím súdu o osvojení, rodič zamestnanca, súrodenec zamestnanca, manžel súrodenca zamestnanca, rodič manžela, súrodenec manžela, prarodič zamestnanca, prarodič jeho manžela, vnuk zamestnanca a iná osoba, ktorá so zamestnancom žije spoločne v domácnosti."


Podstatné je aj ustanovenie § 144 Zákonníka práce :

"Spoločné ustanovenia o prekážkach v práci

(1) Ak je prekážka v práci zamestnancovi vopred známa, je povinný včas požiadať zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna. Inak je zamestnanec povinný upovedomiť zamestnávateľa o prekážke v práci a o jej predpokladanom trvaní bez zbytočného odkladu. (2) Prekážku v práci a jej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Príslušné zariadenie je povinné potvrdiť mu doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní. Ustanovenie prvej vety a druhej vety neplatí, ak osobitný predpis ustanovuje iný spôsob preukazovania a potvrdzovania prekážky v práci. (3) Ak má zamestnanec nárok na pracovné voľno bez náhrady mzdy, zamestnávateľ je povinný mu umožniť odpracovanie zameškaného času, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody.   Pri splnení vyššie uvedených podmienok zamestnávateľ nie je oprávnený vám nepreplatiť náhradu mzdy v sume priemerného zárobku.


Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, dostala som pozvánku na dedičské konanie po mojej mame, ktorá zomrela pred pol rokom. Môžem v zamestnaní použiť čas potrebný pre účasť na konaní podobne ako v prípade návštevy lekára? Ďakujem.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 09.03.2024)

Dobrý deň, Zákonník práce umožňuje v súvislosti s úmrtím, poskytnúť pracovné voľno s náhradou mzdy len na pohreb manžela, či rodinného príslušníka. 

Nakoľko, toto je dedičské konanie, a nie pohreb, tak môžete požiadať zamestnávateľa o pracovné voľno (§ 141 ods. 3 ZP) a už potom bude na zamestnávateľovi, či Vám za toto voľno poskytne náhradu mzdy, alebo nie. 

Podľa § 141 ods. 2 písm. d) bod 2 Zákonníka práce, "Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu: úmrtie rodinného príslušníka

1. pracovné voľno s náhradou mzdy na dva dni pri úmrtí manžela alebo dieťaťa a na ďalší deň na účasť na pohrebe týchto osôb,  2. pracovné voľno s náhradou mzdy na jeden deň na účasť na pohrebe rodiča a súrodenca zamestnanca, rodiča a súrodenca jeho manžela, ako aj manžela súrodenca zamestnanca a na ďalší deň, ak zamestnanec obstaráva pohreb týchto osôb."   Podľa § 141 ods. 3 Zákonníka práce, "Zamestnávateľ môže poskytnúť zamestnancovi a) ďalšie pracovné voľno z dôvodov podľa odseku 2 s náhradou mzdy alebo bez náhrady mzdy,  b) pracovné voľno z iných dôvodov ako podľa odseku 2 s náhradou mzdy alebo bez náhrady mzdy,  c) pracovné voľno na žiadosť zamestnanca s náhradou mzdy alebo bez náhrady mzdy, d) pracovné voľno s náhradou mzdy, ktoré si zamestnanec odpracuje."
Trápi vás "Paragraf - návšteva lekára" a chcete pomôcť?

Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, pracujem v nepretržitej prevádzke, konkrétne na 12-hodinové služby (od 07:00 do 19:00 a od 19:00 do 07:00). Mám naplánovanú nočnú službu v piatok. Chcel by som sa spýtať, či si môžem vybrať dovolenku v piatok na nočnej zmene, aj keď lekára navštívim počas dňa. Bude mi dovolenka platiť aj od 19:00 do 07:00 hodín? Ďakujem.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 18.02.2024)

Dobrý deň, nie. 

Priepustku nemôžete použiť na návštevu lekára, možno skôr na súkromnú záležitosť. V čase od 19:00 do 7:00 hod určite lekára nenavštívite a preto nemôžete žiadať od Vášho zamestnávateľa, aby Vám poskytol pracovné voľno s náhradou mzdy za návštevu lekára. V deň nočnej služby, v čase návštevy lekára nebude bežať váš pracovný čas a preto na ten čas nepotrebujete priepustku. Vyšetrenie môžete vykonať mimo Vášho pracovného času. 

Podľa § 141 o ds. 2 písm. a) bod 1. Zákonníka práce, "Zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno z týchto dôvodov a v tomto rozsahu: vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času."   V deň nočnej služby, v čase návštevy lekára nebude bežať Váš pracovný čas a preto na ten čas nepotrebujete priepustku. Vyšetrenie môžete vykonať mimo Vášho pracovného času. 

Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, môže mi zamestnávateľ dať platené voľno na lekárske vyšetrenie, ak som v trojmesačnej skúšobnej dobe a pracujem na TPP (ako zdravotnícky pracovník v súkromnom zariadení)? Ďakujem vopred za odpoveď.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 13.10.2023)

Dobrý deň, o otázky vyplýva, že ste v skúšobnej dobe.

Ak potrebujete ísť na vyšetrenie alebo ošetrenie k lekárovi, plynutie skúšobnej doby nie je prekážkou to, aby vám nebolo poskytnuté pracovné voľno s náhradou mzdy v zmysle ust. § 141 a nasl. Zákonníka práce, podľa ktorých platí, že zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno okrem iných vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení a to pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.




V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál



Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcem sa opýtať, koľko "P" resp. priepustiek môžem mať do mesiaca, prípadne do týždňa. Či už po sebe alebo každý druhý deň? Ďakujem veľmi pekne.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 10.08.2022)

Dobrý deň,
Zákonník práce vami uvedenú problematiku nerieši. Podstatné je to, či vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času, čo vyplýva z ust. § 141 ods. 2 Zákonníka práce, a ďalej ust. § 144 Zákonníka práce, v zmysle ktorého platí, že ak je prekážka v práci zamestnancovi vopred známa, je povinný včas požiadať zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna. Inak je zamestnanec povinný upovedomiť zamestnávateľa o prekážke v práci a o jej predpokladanom trvaní bez zbytočného odkladu.

Prekážku v práci a jej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Príslušné zariadenie je povinné potvrdiť mu doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní.


Trápi vás "Paragraf - návšteva lekára" a chcete pomôcť?

Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, Rád by som sa informoval, či paragraf uplatňovaný po návšteve zubného lekára v inom okrese, než kde mám zamestnanie, platí na celý deň. S pozdravom, Ján

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 03.05.2022)

Dobrý deň, vo vami uvedenom prípade platí v zmysle ust. § 141 Zákonníka práce, že nárok na pracovné voľno s náhradou mzdy máte v prípade, že vyšetrenie alebo ošetrenie  pracovné voľno s náhradou mzdy ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času. Zákonný nárok je sedem dní v kalendárnom roku.

Uvádzame, že v zmysle ust. § 144 Zákonníka práce platí, že ak je prekážka v práci zamestnancovi vopred známa, je povinný včas požiadať zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna. Inak je zamestnanec povinný upovedomiť zamestnávateľa o prekážke v práci a o jej predpokladanom trvaní bez zbytočného odkladu. Prekážku v práci a jej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Príslušné zariadenie je povinné potvrdiť mu doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní.

Z uvedeného zák. ustanovenia vyplýva, že ste povinný vy ako zamestnanec preukázať zamestnávateľovi trvanie prekážky v práci na základe  potvrdenia zdravotníckeho zariadenia. Cesta do zdravotníckeho zariadenia a späť na pracovisko sa ráta ako prekážka v práci, inak by toto ustanovenie Zákonníka práce strácalo zmysel, preto si nechajte v potvrdení od lekára uviesť konkrétny čas od - do konkrétneho dńa ošetrenia.


Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, prosím o informáciu. Koľko dní môže zamestnanec nárokovať si do mesiaca na voľno kvôli ošetreniu u lekára? Mám zamestnanca, ktorý si v novembri nárokoval štyri pracovné dni. Keďže sme prevádzka, ktorá poskytuje služby, tento jeho nárok nám spôsobuje prevádzkové problémy. Počas každého pracovného týždňa majú zamestnanci voľné pracovné dni, keďže ich pracovný čas je nerovnomerne rozvrhnutý, môžu preto ísť k lekárovi aj v iný deň. Nehovoriac o tom, že keď ostatní zamestnanci vidia takúto snahu u kolegyne s voľnom na ošetrenie u lekára kedykoľvek, začína sa to zneužívať. Zároveň bola naša prevádzka niekoľko mesiacov zatvorená kvôli pandémii, takže teraz sa zdá, že je snaha rýchlo si využiť všetky voľné dni. Ďakujem. Soňa

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 09.11.2021)

Dobrý deň,
Zákonník práce nerieši to koľko dní v mesiaci môže zamestnanec uplatňovať dôležitú osobnú prekážku v práci v zmysle ust. § 141 Zákonníka práce.

Podstatné vo Vašom prípade je ust. § 141 Zákonníka práce, podľa ktorého platí, že zamestnávateľ je povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno okrem iných aj z dôvodu vyšetrenie alebo ošetrenie zamestnanca v zdravotníckom zariadení a to pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na nevyhnutne potrebný čas, najviac na sedem dní v kalendárnom roku, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné vykonať mimo pracovného času.

 

Ďalej je podstatné ust. § 144 Zákonníka práce :

"Spoločné ustanovenia o prekážkach v práci

(1) Ak je prekážka v práci zamestnancovi vopred známa, je povinný včas požiadať zamestnávateľa o poskytnutie pracovného voľna. Inak je zamestnanec povinný upovedomiť zamestnávateľa o prekážke v práci a o jej predpokladanom trvaní bez zbytočného odkladu.
(2) Prekážku v práci a jej trvanie je zamestnanec povinný zamestnávateľovi preukázať. Príslušné zariadenie je povinné potvrdiť mu doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní.
(3) Ak má zamestnanec nárok na pracovné voľno bez náhrady mzdy, zamestnávateľ je povinný mu umožniť odpracovanie zameškaného času, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody."
 
Z uvedených zák. ustanovenia vyplýva, že zamestnanec má nárok na pracovné voľno na vyšetrenie alebo ošetrenie len v prípade, ak vyšetrenie alebo ošetrenie nebolo možné mimo pracovného času. Ak je prekážka v práci zamestnancovi vopred známa, zamestnanec je povinný požiadať zamestnávateľa včas o prac. voľno, inak je povinný zamestnanec povinný o prekážke v práci  upovedomiť zamestnávateľa o prekážke a jej trvaní. Nie vždy je možné zo strany zamestnanca požiadať vopred o prac. voľno. Ide napr. o prípady napr. úrazov, náhleho zhoršenia zdravia a pod. Zdrav. zariadenie je povinné potvrdiť zamestnancovi doklad o existencii prekážky v práci a o jej trvaní /od .... hodiny do ...hodiny/.
Vhodné by bolo v tomto smere mať tieto otázky upravené v prac. poriadku a to aj v prípade, že by ste len opísali konkrétne ustanovenia Zákonníka práce.
 
Záver : Ak si zamestnanec uplatňuje až 4 dni paragrafu v mesiaci, je potrebné, aby preukázal splnenie vyššie uvedených podmienok /nemožnosť vyšetrenia v mimoprac. čase a požiadanie o prac. voľno vopred/.

Podotázka: Paragraf - návšteva lekára (Pracovné právo)

Dobrý deň, má vedúca oddelenia právo nás nútiť pracovať nepretržite 18-20 dní v kuse, vrátane víkendov? Z toho je 5 - 6 dní po 14 hodín denne. Samozrejme, tieto nadčasy nám nariadila zapisovať ceruzkou do inej dochádzkovej knihy. Na výplatnej páse sú nám potom vyplatené formou odmien. Ak na to nemá právo, kde sa môžem sťažovať a požiadať o okamžitú kontrolu? Ide o štátny podnik. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Paragraf - návšteva lekára

(odpoveď odoslaná: 05.09.2019)

Dobrý deň, škoda že ste neuviedli štátny podnik /názov ŠP by sme pri zodpovedaní otázky nezverejnili/, ale riešením keďže sa jedná o viacej zamestnancov je kontaktovať príslušný inšpektorát práce podľa sídla ŠP, keďže Vami uvedený stav je v rozpore s ustanoveniami Zákonníka práce.
Možnosťou je tiež kontaktovať príslušné ministerstvo.

Uvádzame, že podľa ust. § 97 Zákonníka práce ohľadom práce nadčas platí, že práca nadčas je práca vykonávaná zamestnancom na príkaz zamestnávateľa alebo s jeho súhlasom nad určený týždenný pracovný čas vyplývajúci z vopred určeného rozvrhnutia pracovného času a vykonávaná mimo rámca rozvrhu pracovných zmien.

Prácu nadčas môže zamestnávateľ nariadiť alebo dohodnúť so zamestnancom len v prípadoch prechodnej a naliehavej zvýšenej potreby práce, alebo ak ide o verejný záujem, a to aj na čas nepretržitého odpočinku medzi dvoma zmenami, prípadne za podmienok ustanovených v § 94 ods. 2 až 4 aj na dni pracovného pokoja. Nepretržitý odpočinok medzi dvoma zmenami sa nesmie pritom skrátiť na menej ako osem hodín.
Práca nadčas nesmie presiahnuť v priemere osem hodín týždenne v období najviac štyroch mesiacov po sebe nasledujúcich, ak sa zamestnávateľ so zástupcami zamestnancov nedohodne na dlhšom období, najviac však 12 mesiacov po sebe nasledujúcich.
V kalendárnom roku možno nariadiť zamestnancovi prácu nadčas v rozsahu najviac 150 hodín. Zamestnancovi, ktorý vykonáva zdravotnícke povolanie podľa osobitného predpisu, možno po dohode so zástupcami zamestnancov nariadiť nad rozsah ustanovený v prvej vete ďalšiu prácu nadčas v rozsahu najviac 100 hodín v kalendárnom roku.
Rozsah a podmienky práce nadčas určí zamestnávateľ po dohode so zástupcami zamestnancov.
(10) Zamestnanec môže v kalendárnom roku vykonať prácu nadčas najviac v rozsahu 400 hodín.

Z uvedeného ustanovenia vyplýva, že zamestnávateľ Vám môže nariadiť prácu nadčas maximálne 150 hodín v kalendárnom roku, a po dohode s Vami ako zamestnancami ďalších maximálne 250 hodín (150 plus 250).
 

Nepretržitý odpočinok v týždni upravuje ust. § 93 Zákonníka práce nasledovne :

"(1) Zamestnávateľ je povinný rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal raz za týždeň dva po sebe nasledujúce dni nepretržitého odpočinku, ktoré musia pripadať na sobotu a nedeľu alebo na nedeľu a pondelok.

(2) Ak povaha práce a podmienky prevádzky neumožňujú rozvrhnúť pracovný čas zamestnanca staršieho ako 18 rokov podľa odseku 1, poskytnú sa dva po sebe nasledujúce dni nepretržitého odpočinku v týždni v iných dňoch týždňa.

(3) Ak povaha práce a podmienky prevádzky neumožňujú rozvrhnúť pracovný čas podľa odsekov 1 a 2, zamestnávateľ môže zamestnancovi, ktorý je starší ako 18 rokov, po dohode so zástupcami zamestnancov alebo, ak u zamestnávateľa nepôsobia zástupcovia zamestnancov, po dohode so zamestnancom, rozvrhnúť pracovný čas tak, aby zamestnanec mal raz za týždeň najmenej 24 hodín nepretržitého odpočinku, ktorý by mal pripadnúť na nedeľu s tým, že zamestnávateľ je povinný dodatočne poskytnúť zamestnancovi náhradný nepretržitý odpočinok v týždni do ôsmich mesiacov odo dňa, keď mal byť poskytnutý nepretržitý odpočinok v týždni."

"§ 99 Evidencia
Zamestnávateľ je povinný viesť evidenciu pracovného času, práce nadčas, nočnej práce, aktívnej časti a neaktívnej časti pracovnej pohotovosti zamestnanca tak, aby bol zaznamenaný začiatok a koniec časového úseku, v ktorom zamestnanec vykonával prácu alebo mal nariadenú alebo dohodnutú pracovnú pohotovosť. Počas dočasného pridelenia zamestnávateľ vedie evidenciu podľa prvej vety v mieste výkonu práce dočasne prideleného zamestnanca."

 



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Paragraf - návšteva lekára" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.