Máte
otázku?

Koľko stojí návrh na rozvod?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Bratislava

Otázka: Koľko stojí návrh na rozvod?

Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o odpovede na nasledujúce otázky: 1. Koľko približne stojí spracovanie návrhu na rozvod? (sme dohodnutí, deti nemáme). V akom časovom rámci ste schopní tento návrh pripraviť? 2. Ako dlho približne trvá vytýčenie pojednávania na súde BA 1? Existuje možnosť nejakého zrýchleného konania? 3. Zaniká rozvedením manželstva automaticky aj BSM? Je po rozvode možné sa nejakým notárskym zápisom dohodnúť na rozdelení, alebo to musí prejsť cez súd? Ďakujem veľmi pekne. Beata

Odpoveď: Koľko stojí návrh na rozvod?

Dobrý deň, pokiaľ ide o odpoveď na otázku, koľko stojí návrh na rozvod, tak to Vám môžeme oznámiť mailom po tom, ako budeme vedieť dôvod rozpadu manželstva. 

Ak manžel súhlasí s rozvodom, potom rozvod môže prebehnúť pomerne rýchlo. Niektorí klienti chcú návrh do 24 hodín, tak im ho v tejto lehote pripravíme. Takéto expresné spracovanie návrhu je však za príplatok.

Okresný súd Bratislava I, je pomerne pomalý (aspoň v tomto čase). Dá sa však návrh spracovať tak, aby súd rozhodol bez nariadenia pojednávania (aj keď to závisí tiež od sudcu, ktorý bude rozhodovať). 
Správnym postupom (ktorý Vám poradíme, ak by sme Vám s rozvodom pomáhali) dokážete ušetriť mesiace čakania. Na týchto stránkach sme už veľa písali o tom, ako urýchliť rozvod (prečítajte si naše odpovede v iných veciach).

Rozvodom zaniká BSM, potom sa môžete do 3 rokov od rozvodu vysporiadať dohodou. Stačí spísať písomnú zmluvu, nemusí to ísť opäť na súd.

Trápi vás "Koľko stojí návrh na rozvod?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Koľko stojí návrh na rozvod? (Rozvod)

Dobrý deň, chcem podať žiadosť o rozvod elektronicky. Koľko ma to bude stáť, ak budem potrebovať právnika, ktorý to urobí za mňa? Ktorá možnosť je lacnejšia a zároveň výhodnejšia?

Odpoveď: Koľko stojí návrh na rozvod?

(odpoveď odoslaná: 08.03.2023)

Dobrý deň,
súdny poplatok v prípade podania návrhu na rozvod elektronicky je 33 €. Ak by bol podaný klasicky poštou, súdny poplatok je 66 €.

Podstatné z hľadiska toho, aby došlo k urýchleniu konania a jeho právoplatnému skončeniu, je potrebné vedieť okolnosti prípade. Podstatný je teda obsah samotného návrhu, prípadne aj súhlas druhého manžela, ako aj to, či sa viete dohodnúť aj ohľadom detí.

Na našej stránke máte množstvo informácií ohľadom rozvodu manželstva /postačuje napr. do vyhľadávacieho poľa na úvodnej stránke postačuje napísať napr. návrh na rozvod/.

Vo veci môžete kontaktovať aj našu advokátsku kanceláriu


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Koľko stojí návrh na rozvod? (Rozvod)

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím povedať, koľko by ma stál rozvod? Zaujímalo by ma tiež, od akých poplatkov môžem byť oslobodená, keďže som na polovičnom invalidnom dôchodku a pracujem len 4,5 hodiny denne. Ďakujem.

Odpoveď: Koľko stojí návrh na rozvod?

(odpoveď odoslaná: 06.07.2017)

Dobrý deň. Náklady súvisiace s konaním o rozvod manželstva závisia najmä od toho, či sa v tomto konaní necháte zastúpiť advokátom alebo nie. Ak sa necháte zastúpiť, náklady, resp. odmena pre advokáta bude závisieť primárne od Vašej dohody.

Pokiaľ ide o súdny poplatok za konanie o rozvod manželstva, tento predstavuje sumu vo výške 66,- €.

V rámci konaní o rozvod manželstva spravidla už nevznikajú ďalšie náklady, okrem zaplatenia súdneho poplatku a odmeny pre advokáta.

Vo vzťahu k prípadnému oslobodeniu od platenia súdnych poplatkov si Vám dovoľujem uviesť, že oslobodenie od súdnych poplatkov súdy priznávajú na návrh strany vtedy, ak to odôvodňujú jej pomery (majetkové osobné a pod.).


Podotázka: Koľko stojí návrh na rozvod? (Rozvod)

Dobrý deň, Predávate aj vzorový návrh na rozvod manželstva? Chcela by som aktuálny vzor.

Odpoveď: Koľko stojí návrh na rozvod?

(odpoveď odoslaná: 16.11.2015)

Dobrý deň,

áno, poskytujeme aj vzory návrhov na rozvod, prípadne aj kontrolu spracovaného návrhu. Napíšte mi mail (kontakt nájdete na tejto stránke).


Trápi vás "Koľko stojí návrh na rozvod?" a chcete pomôcť?

Podotázka: Koľko stojí návrh na rozvod? (Rozvod)

Aký by bol poplatok za vypracovanie návrhu na rozvod manželstva? Manželstvo bolo uzavreté 29.1.2005 a z tohto zväzku vzišlo jedno dieťa. Manželstvo je trvalo rozvrátené a v žiadnej oblasti (financie, výchova detí, intímny život) neexistuje vzájomný súlad. Zväzok bol uzavretý po veľmi krátkej známosti (8 mesiacov), ktorá bola motivovaná tehotenstvom.

Odpoveď: Koľko stojí návrh na rozvod?

(odpoveď odoslaná: 12.04.2015)

Dobrý deň, pokiaľ ide o cenu za vypracovanie návrhu na rozvod manželstva tak táto závisí aj od toho, čo chcete požadovať, či to je zverenie do svojej starostlivosti alebo iná úprava, aké výživné chcete požadovať a tiež od dôvodu rozvratu manželstva. Napíšte nám na náš mail v kontaktoch a dáme Vám vedieť.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Koľko stojí návrh na rozvod?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.