Si advokát? Chceš napredovať v kariére? Nezmeškaj príležitosť stať sa súčasťou prestížnej advokátskej kancelárie!
Klikni sem pre viac informácií.
Máte
otázku?

Exekútor


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Exekútor

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či exekútor môže v prípade, že mám exekúcie a nedisponujem žiadnym majetkom, vymáhať môj dlh alebo napadnúť majetok mojej dcéry. Za odpoveď vopred ďakujem, Zahorová.

Odpoveď: Exekútor

Dobrý deň,
odpoveď na Vašu otázku je nie, nemôže siahnuť na majetok Vašej dcéry.

Otázka je však tá, či zdieľate spoločné bývanie v jednom byte, keďže platí ust. § 119 exekučného poriadku, podľa ktorého platí, že ak by ste bývali v spoločnej domácnosti na jednej adrese, exekútor môže prísť do predmetného bytu Vašej dcéry, keďže zákon predpokladá, že v predmetných priestoroch bdue aj Váš majetok, ktorý by mohol exekúcii podliehať :

"Ak to vyžaduje účel exekúcie, exekútor je oprávnený urobiť osobnú prehliadku povinného a prehliadku bytu a iných priestorov, kde má povinný svoj majetok; na ten účel je oprávnený vymôcť si do bytu povinného alebo do iných priestorov, kde má povinný svoj majetok, prístup. K tomuto úkonu treba pribrať osobu, ktorá nie je na veci zúčastnená."

Ak by bola situácia taká, ako uvádzame vyššie, a exekútor by spísal majetok Vašej dcéry, musela by podať návrh na súd na vylúčenie veci z exekúcie. Preto je potrebné, aby mala pre tento prípad doklady o nadobudnutí majetku ňou samotnou.

Trápi vás "Exekútor" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Exekútor

Dobrý deň. Som spoludlžník mojej mamy. Jej exekútor zablokoval účet. Chcem sa opýtať, či môžu zablokovať aj môj účet bez toho, aby ma o tom informovali. Ďakujem.

Odpoveď: Exekútor

(odpoveď odoslaná: 16.10.2020)

Dobrý deň,

 

ak sa exekučný titul vzťahuje aj na Vás a ak bol voči Vám podaný exekučný návrh, môže byť zablokovaný aj Váš účet. Informovaný o tom musíte byť, ale nie vopred, nakoľko ak by sa o tom informovalo vopred, dlžníci by si z účtov najskôr povyberali peniaze a potom by nebolo čo exekvovať.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Exekútor" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.