Máte
otázku?

Doručenie výpovede a neprevzatie


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Žilina

Otázka: Doručenie výpovede a neprevzatie

Dobrý deň, môj manžel poslal svojmu zamestnávateľovi výpoveď poštou, pretože majiteľ firmy odmietol prevziať túto výpoveď osobne. Zásielka je teraz v poštovej úschove a zamestnávateľ ju odmieta prevziať. Ako by mal postupovať v tejto situácii? A odkedy začína plynieť výpovedná lehota? Ďakujem.

Odpoveď: Doručenie výpovede a neprevzatie

Dobrý deň, Zákonník práce s takýmito situáciami počíta a v ustanovení § 38 ods. 4 upravuje, že sa zásielka považuje za doručenú aj v prípade, ak sa zásielka vráti od adresáta ako neprevzatá. Povinnosť Vášho manžela bude splnená aj v prípade, ak sa zásielka vráti s poznámkou "neprevzatá v odbernej lehote". Tzn. že sa uplatní tzv. fikcia doručenia. Zásielka sa považuje za doručenú aj v prípade jej reálneho nedoručenia. Podľa ustanovenia § 62 ods. 7 Zákonníka práce začína plynúť výpovedná doba od prvého kalendárneho dňa nasledujúceho mesiaca po doručení výpovede. V zmysle príslušnej judikatúry pri doručovaní jednostranných právnych úkonov (výpoveď) stačí, ak je adresátovi umožnené prevziať zásielku a oboznámiť sa s jej obsahom. Všeobecne je možné uviesť, že sa zásielka považuje za doručenú dňom, kedy bolo adresátovi umožnené ju prevziať. Výpovedná doba Vášho manžela začne plynúť 01.02.2017.

Trápi vás "Doručenie výpovede a neprevzatie" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Doručenie výpovede a neprevzatie (Pracovné právo)

Dobrý deň, rodičia sú zamestnaní v českej agentúre, ktorá sprostredkováva prácu v Nemecku a zabezpečila im aj bývanie. Dnes ochoreli, volali, že neprídu do práce a že idú k lekárovi. Od lekára dostali potvrdenie o pracovnej neschopnosti (PN). Následne im zamestnávateľ volal, že im dáva výpoveď k včerajšiemu dňu (hoci boli v práci a nikto im nič nepovedal), a žiadal ich, aby sa vysťahovali z bytu. Majú prísť dnes podpísať výpoveď a vysťahovať sa. Podľa môjho názoru to nie je v súlade s právnymi predpismi. Aký je Váš názor? Veľmi pekne ďakujem.

Odpoveď: Doručenie výpovede a neprevzatie

(odpoveď odoslaná: 16.12.2023)

Dobrý deň,
situáciu je potrebné posudzovať podľa toho, čo majú Vaši rodičia uvedené v pracovných zmluvách alebo v zmluvách s agentúrou. Zároveň, je potrebné si uvedomiť, že na Vašich rodičov neplatia ustanovenia slovenského Zákonníka práce. Keďže pracujú pre českú agentúru a prácu vykonávajú v Nemecku.

Každopádne je potrebné konštatovať, že aj keď iné právne poriadky neobsahujú v pracovnoprávnej oblasti veľmi veľké odlišnosti, tak dostať výpoveď so spätnou účinnosťou, nie je štandardný postup. 

V pracovných zmluvách alebo v zmluvách s agentúrou je potrebné pozrieť spôsob skončenia pracovného pomeru. Poprípade je možné, že sú tam zakotvené určité prípady porušenia zmluvy. 

Výpoveď z pracovného pomeru z dôvodu choroby a ešte aj so spätnou účinnosťou, nemuseli Vaši rodičia prevziať, poprípade jej prevzatie podpisom potvrdiť. Ak by ju následne dostali poštou, je možné napadnúť výpoveď neplatnosťou v súdnom spore. Dôvodov neplatnosti môže byť viac. Je potrebné brať však do úvahy, že súdny spor by neprebiehal na slovensku, neposudzoval by sa podľa slovenského právneho poriadku. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Doručenie výpovede a neprevzatie (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či platí, že výpoveď nájmu nadobúda účinnosť odo dňa jej podania na pošte, alebo až po jej prevzatí prenajímateľom? Ďakujem.

Odpoveď: Doručenie výpovede a neprevzatie

(odpoveď odoslaná: 30.08.2023)

Dobrý deň, ani jedna odpoveď uvedená v otázke nie je správna.

Ak ste podali výpoveď z nájmu bytu alebo ste ju obdržali, potom výpovedná lehota začne plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede druhej strane, čo vyplýva z ust. § 710 ods. 3 Občianskeho zákonníka /citujeme/ :

"Ak bola daná písomná výpoveď, skončí sa nájom bytu uplynutím výpovednej lehoty. Výpovedná lehota je tri mesiace a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola nájomcovi doručená výpoveď. Prenajímateľ môže nájomcovi písomne určiť dlhšiu výpovednú lehotu. Na doručovanie písomnej výpovede nájmu bytu sa primerane použijú ustanovenia osobitného predpisu."


Podotázka: Doručenie výpovede a neprevzatie (Pracovné právo)

Dobrý deň, ako sa mám postaviť k situácii, keď zamestnávateľ odmietol podpísať moju výpoveď pri osobnom stretnutí? Následne som výpoveď zaslal poštou dňa 22.12. a nadriadený nebol zastihnutý poštovým kuriérom. Kuriér mu nechal žltý lístok, na ktorom je uvedené, že má 18 dní na prevzatie zásielky. Znamená to, že ak si to nepreberie, výpovedná lehota začne plynúť 1.2.2021? Ďakujem.

Odpoveď: Doručenie výpovede a neprevzatie

(odpoveď odoslaná: 26.12.2020)

Dobrý deň,
ohľadom doručovania podľa § 38 Zákonníka práce platí :

"(3) Písomnosti zamestnanca týkajúce sa vzniku zmeny a zániku pracovného pomeru alebo vzniku, zmeny a zániku povinností zamestnanca vyplývajúcich z pracovnej zmluvy alebo z dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru doručuje zamestnanec na pracovisku alebo ako doporučenú zásielku.
(4) Povinnosť zamestnávateľa alebo zamestnanca doručiť písomnosť sa splní, len čo zamestnanec alebo zamestnávateľ písomnosť prevezme alebo len čo ju poštový podnik vrátil zamestnávateľovi alebo zamestnancovi ako nedoručiteľnú, alebo ak doručenie písomnosti bolo zmarené konaním alebo opomenutím zamestnanca alebo zamestnávateľa. Účinky doručenia nastanú aj vtedy, ak zamestnanec alebo zamestnávateľ prijatie písomnosti odmietne."

V otázke uvádzate, že zamestnávateľ odmietol podpísať výpoveď. Uvádzame, že zamestnávateľ nemusí súhlasiť s daním výpovede zo strany zamestnanca; zrejme ste však chceli uviesť, že zamestnávateľ odmietol prevziať list, kde ste uviedli skončenie prac. pomeru formou výpovede, toto je podstatné. Ak zamestnávateľ odmietol prevziať listinu, potom uvedený okamih odmietnutia prevzatia listiny sa považuje za jej doručenie zamestnávateľovi a výpovedná doba začne plynúť dňom 1.1.2021. Otázkou však je či v prípade súdneho konania by ste vedeli toto konanie zamestnávateľa - odmietnutie prevzatia výpovede - preukázať. Zamestnávateľ v zmysle ust. § 77 Zákonníka práce totiž môže podať žalobu o neplatnosť skončenia prac. pomeru a to v lehote do dvoch mesiacov odo dňa, kedy sa mal prac. pomer skončiť.

Ak ste následne poslali výpoveď poštou 22.12.2020 a zamestnávateľ zásielku neprevezme /zatiaľ neprevzal/, bol mu ponechaný oznam od pošt. doručovateľa, a následne ak sa Vám zásielka vráti ako neprevzatá, platí fikcia doručenia podľa § 38 ods. 4 ZP a výpovedná doba začne plynúť dňom 1.1.2021.


Trápi vás "Doručenie výpovede a neprevzatie" a chcete pomôcť?

Podotázka: Doručenie výpovede a neprevzatie (Pracovné právo)

Dobrý deň, potrebujem radu. Výpoveď zo zamestnania som zaslal zamestnávateľovi slovenskou poštou. Tá však nebol zamestnávateľom prebratá. Momentálne pracujem v podniku, kde mám uzatvorenú pracovnú zmluvu na len jednu hodinu, no mám možnosť pracovať 8 hodín.

Odpoveď: Doručenie výpovede a neprevzatie

(odpoveď odoslaná: 06.08.2019)

Dobrý deň prajem,

v tomto prípade je potrebné vychádzať z § 38 ods. 4 Zákonníka práce, podľa ktorého 

Povinnosť zamestnávateľa alebo zamestnanca doručiť písomnosť sa splní, len čo zamestnanec alebo zamestnávateľ písomnosť prevezme alebo len čo ju poštový podnik vrátil zamestnávateľovi alebo zamestnancovi ako nedoručiteľnú, alebo ak doručenie písomnosti bolo zmarené konaním alebo opomenutím zamestnanca alebo zamestnávateľa. Účinky doručenia nastanú aj vtedy, ak zamestnanec alebo zamestnávateľ prijatie písomnosti odmietne.

Ak sa Vám vráti od neho zásielka ako nedoručená, bude sa aj tak podľa zákona považovať za doručenú a od prvého dňa nasl. mesiaca (ktorý nasleduje po mesiaci v ktorom bola doručená), začne plynúť výpovedná doba.


Podotázka: Doručenie výpovede a neprevzatie (Pracovné právo)

Dobrý deň, zaslala som výpoveď poštou 26. 9. 2018. Môj zamestnávateľ ma oboznámil s tým, že výpoveď mi začne plynúť až od 1. 11. 2018, pretože list vyzdvihla z pošty až 4. 10. Má pravdu? Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Doručenie výpovede a neprevzatie

(odpoveď odoslaná: 21.12.2018)

Dobrý deň, podľa ust. § 62 ods. 7  Zákonníka práce platí, že výpovedná doba začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ak tento zákon neustanovuje inak.

Záver je ten, že pokiaľ zamestnávateľ prevzal Vašu výpoveď až dňa 4.10.2018, výpovedná doba začína plynúť 1.11.2018.


V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Doručenie výpovede a neprevzatie" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.