Máte
otázku?

Zmenky podpísané v spoločnosti Pohotovosť


Online právna poradňa
Oblasť práva: Vymáhanie pohľadávok, Nitra

Otázka: Zmenky podpísané v spoločnosti Pohotovosť

Dobrý deň. Prosím o radu. Pôvodne som podpísala zmenky spoločnosti Pohotovosť, keď som si požiadala o pôžičku. Momentálne mám finančné ťažkosti. Som nezamestnaná a mám dve maloleté deti, ktoré vychovávam sama. Môj mesačný príjem je 181 eur. Aktuálne prebieha súdny spor, v ktorom mi Okresný súd Nitra vysvetlil moju situáciu a požiadal o vyjadrenie. Povedala som im o mojej finančnej situácii a požiadala som o primeraný splátkový kalendár. Nedávno som dostala ďalšiu výzvu, v ktorej sa požaduje, aby som v priebehu 15 dní poskytla ďalšie informácie, písomne sa vyjadrila k žalobe a označila dôkazy, ktoré podporujú moje tvrdenia. Žalobca sa vyjadril, že mu je moja situácia ľúto, ale musím zaplatiť zmenku. Súhlasil so splátkovým kalendárom, ktorý navrhujem. Prosím vás o radu, ako by som sa mala k tejto situácii vyjadriť, čo by som mala v tejto veci poslať a ako by som sa mohla brániť. Ďakujem za vašu odpoveď. S pozdravom, Žaneta.

Odpoveď: Zmenky podpísané v spoločnosti Pohotovosť

Dobrý deň, pokiaľ ide zmenku pre spoločnosť Pohotovosť, tak je potrebné preskúmať, či náhodou nie ste v tomto zmluvnom vzťahu spotrebiteľom. Pokiaľ máte záujem môžeme Vám pomôcť s tým aby ste nemuseli musieť zaplatiť nič navyše. Budeme však potrebovať podklady k tomuto prípadu.

 

Tento Váš prípad vyhodnotíme, následne Vám odporučíme postup, prípadne prevezmeme zastupovanie. Naše náklady budeme požadovať od protistrany, takže Vás zastupovanie nebude stáť nič.

Trápi vás "Zmenky podpísané v spoločnosti Pohotovosť" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Zmenky podpísané v spoločnosti Pohotovosť" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Výška rodičovského príspevku

    ... Prepis rodičovského domu bez súhlasu súrodencov · Zmenka alebo uznanie dlhu · Zmenky podpísané v spoločnosti Pohotovosť · Zmenka a dlh z neho.

  • Vymáhanie pohľadávky zmenkou

    Vo vami popisovanom prípade zmenku vystavila Vaša firma, podpísala ju Vaša manželka ako konateľka spoločnosti a ako zmenkoví ručitelia ste ju podpísali Vy ...

  • Proficredit versus občan

    Podľa vyjadrení sudkyne: zmenka nie je sporná, správne vyplnenie, a či je zmluva spotrebiteľská je sporné. A, keďže som danú žiadosť o úver podpísala, ...

  • Práva v pracovnom pomere vyplývajúce v prípade rodiča…

    V práci mi nevyhovuje 3 zmenka a chcela by som preradiť na inú zmenu. ... bez Vášho súhlasu a nemôže Vám ani jednostranne nariadiť pracovnú pohotovosť.

  • Zrážky zo mzdy

    Dobrý deň, ma právo vymáhačská spoločnosť zadať zrážky zo mzdy za ... keďze v čase podpísania predmetnej dohody o zrážkach zo mzdy nebol známy celkový dlh.

  • Zmluva o pôžičke overený podpis u notára

    Iba podpísaním zmluvy o pôžičke bez odovzdania peňazí nevzniká medzi Vami, ako dlžníkom, a veriteľom záväzok. Ak by sa veriteľ domáhal vrátenia peňazí, ...

  • Zrážky zo mzdy vykonávané zamestnávateľom

    Vymáhačská spoločnosť teraz žiada 4956 eur a do zamestnania mi poslali dohodu o splátkach, ... Keďže žiadna dohoda o zrážkach zo mzdy nebola podpísaná, ...




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.