Máte
otázku?

Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Košice

Otázka: Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka

Dobrý deň, 16. mája 2016 som podala výpoveď v práci. Dvomesačná výpovedná lehota mi plynie od 1. júna do 31. júla. Chcem nastúpiť na materskú dovolenku od 1. júla. Skončí môj pracovný pomer 31. júla? Môj zamestnávateľ tvrdí, že nemôže ukončiť môj pracovný pomer, pretože budem v ochrannej lehote počas materskej dovolenky.

Odpoveď: Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka

Dobrý deň, 

keďže ste výpoveď podali Vy, potom sa na Vás ustanovenie o ochrannej dobe nevzťahuje. Ustanovenia o ochrannej dobe sa vzťahujú len na výpoveď, ktorú dá zamestnávateľ zamestnancovi. Vo Vašom prípade skončí pracovný pomer uplynutím výpovednej doby a nebude sa teda predlžovať.

Trápi vás "Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka (Pracovné právo)

Dobrý deň, dňa 1. 6. 2023 tomu budú dva roky, odkedy som začala pracovať u môjho zamestnávateľa. Počas týchto dvoch rokov som so zamestnávateľom už dvakrát uzavrela zmluvu na dobu určitú. Myslím si, že od 1. 6. 2023 je zamestnávateľ povinný buď so mnou rozviazať pracovný pomer alebo mi dať zmluvu na dobu neurčitú. Avšak, otehotnela som a približne od 15. 8. by som mala ísť na materskú dovolenku. Plánujem túto skutočnosť čoskoro oznámiť zamestnávateľovi. Obávam sa, že moje tehotenstvo bude mať vplyv na jeho rozhodnutie a že mi už zmluvu na dobu neurčitú nepredĺži a od 1. 6. budem bez práce. Rada by som vedela, či mám ako tehotná žena nejaké práva na ochranu. Myslím tým, je zamestnávateľ povinný mi zmluvu predĺžiť, keď som tehotná? Alebo je možné, že skončím bez práce? Ďakujem za radu.

Odpoveď: Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka

(odpoveď odoslaná: 12.03.2023)

Dobrý deň, z otázky sme pochopili, že pracovnú zmluvu máte uzatvorenú na dobu určitú do 1.6.2023, pričom už bola v zmysle Zákonníka práce 2 x predlžovaná. Ak sme otázku pochopili správne, a teda že pracovnú zmluva je uzatvorená na dobu určitú, pracovný pomer v zmysle ust. Zákonníka práce končí uvedeným dňom. Zamestnávateľ nie je povinný Vám dávať výpoveď z pracovného pomeru, žiaľ ani tehotenstvo nie ej dôvodom na to, aby bol zamestnábvateĺ bol povinný zmluvu predĺžiť na dobu neurčitú.

V uvedenom prípade platí ust. § 72 Zákonníka práce :

"Skončenie pracovného pomeru dohodnutého na určitú dobu (1) Pracovný pomer uzatvorený na určitú dobu sa skončí uplynutím tejto doby. (2) Ak zamestnanec pokračuje po uplynutí dohodnutej doby s vedomím zamestnávateľa ďalej vo výkone práce, platí, že sa tento pracovný pomer zmenil na pracovný pomer uzatvorený na neurčitý čas, ak sa zamestnávateľ nedohodne so zamestnancom inak. (3) Pred uplynutím dohodnutej doby sa môže skončiť pracovný pomer podľa odseku 1 aj inými spôsobmi uvedenými v § 59."
4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vypoved, ochranná lehota, materská dovolenka" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.