Máte
otázku?

Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti

Dobrý deň, Chcel by som sa spýtať, či mám nárok na nejakú čiastku z predaja nehnuteľnosti, ak rodičia predali dom, v ktorom som mal trvalý pobyt. Konkrétne ide o rodičovský dom. Nie som ani ja, ani jeden zo súrodencov dedičom.

Odpoveď: Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti

Dobrý deň, ak boli rodičia výlučnými vlastníkmi rodinného domu a tento predali, Vy nemáte nárok na vyplatenie podielu na dome len z dôvodu, že ste tam mali nahlásený trvalý pobyt. Otázka trvalého pobytu má len evidenčný charakter a nezakladá vlastnícke právo k nehnuteľnosti.

Nevieme z akého dôvodu v otázke uvádzate, že Vy a ani Vaši súrodenci nie ste dedičmi. Usudzujeme, že ste len cheli uviesť, že rodičia žijú. Status alebo právne postavenie dediča nadobudnete len v prípade úmrtia rodiča.

Trápi vás "Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Vyplatenie súrodenca z rodičovského domu

    Dokedy musím vyplatiť súrodencov z rodičovského domu po dedičskom konaní. ... o nejaký súhlas s predajom bytu a vyplácali mu nejaký podiel z predajnej ceny.

  • Vyplatenie súrodenca z domu

    Otázka: Vyplatenie súrodenca z domu. Zdravím vás. Potrebujem poradiť. Boli sme so snubenkou v anglicku 4, 5 roka a nasetrili sme si na bývanie.

  • Vyplatenie dedičského podielu ostatnými dedičmi

    mám otázku ohľadom dedičstva bytu : sme 5 súrodenci, po smrti otčima ... doby po skončení dedičského konania bude spísaná riadna kúpno-predajná zmluva.

  • Predkupné právo

    Vy ako jeho sestra (nevlastník nehnuteľnosti) nemá predkupné právo k jeho spoluvlastníckemu ... 01.03.2022 - Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti ...

  • Darovanie domu na 2 polovice pre synov

    Keď by strýko prišiel, že chce vyplatiť má ešte nárok na niečo, keď sa vôbec nestará ? ... 01.03.2022 - Vyplatenie súrodencov z predajnej nehnuteľnosti ...

  • Vyporiadanie podielového spoluvlastníctva

    Požadoval som zatiaľ ústnou formou od sestry vyplatenie môjho podielu 1/6 z predaja ... Predaj bytu v spoluvlastníctve, sme 8 súrodenci/z toho 3 nevlastný/, ...

  • Daň z predaja zdedenej nehnuteľnosti

    otec nám súrodencom daroval darovacou zmluvou pozemok, ktorý vlastnil 20 rokov ... Ak predajná cena bola rovnaká ako hodnota nehnuteľnosti v dedič. konaní, ...




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.