POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Trestné stíhanie pre podvod


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Zahraničie

Otázka: Trestné stíhanie pre podvod

Dobrý deň. Žijem v cudzom štáte, kde mi kriminálna polícia doručila podklady zo Slovenska. Prichádzajú s obvinením z trestného činu podvodu, ktorý presahuje sumu 5000 eur. Nikdy som nebola trestne stíhaná a tieto konania boli súčasťou klamstva voči jednému mladému mužovi. Pričom nie celá suma bola podvodom, môžu ma odsúdiť do väzby?

Odpoveď: Trestné stíhanie pre podvod

Dobrý deň, pokiaľ ide o trestné stíhanie pre podvod, ak je škoda vyššia ako 266 eur a konali ste v úmysle uviesť iného do omylu za účelo svojho obohatenia alebo obohatenia inej osoby, potom ste sa dopustili trestného činu podvodu.

Ak nie celá suma bola podvodom, potom sa na polícii bráňte. Nakoľko nejde o príliž vysokú sumu z pohľadu trestného práva, do väzenia by ste nešli, môžete to však vyriešiť aj tak, aby ste nemali zápis v registri trestov. Konanie môže byť zastavené ešte v prípravnom konaní. Dôležité je, ako budete vypovedať a ako sa postavíte k celému prípadu. 

Trápi vás "Trestné stíhanie pre podvod" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Trestné stíhanie pre podvod (Trestné právo)

Dobrý deň, mám jeden problém: Nedávno som si zaplatil stávkové poradenstvo na tri dni. Po piatich dňoch mi však prišla správa od právnika, v ktorej tvrdí, že by som mal doplatiť 400 €, inak ma zažaluje. Je to možné?

Odpoveď: Trestné stíhanie pre podvod

(odpoveď odoslaná: 23.10.2023)

Dobrý deň,
nič neuhradzujte, pri tomto type "poradenstva" ide len o to, aby od vás vylákali peniaze.

Ak je správa písomná od advokáta, ktorý má byť zapísaný v Slov. advokátskej komore, podajte sťažnosť na advokáta na Slov. advokátsku komoru.

Nič neuhradzujte, lebo ide len o vaše peniaze - poplatky, aby ste ich uhradili a poradenstvo napriek ich snahe nebude úspešné ako vám bolo sľúbené.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Trestné stíhanie pre podvod (Trestné právo)

Podviedli ma a prišla som o 550 eur. Dá sa s tým niečo robiť? Ďakujem.

Odpoveď: Trestné stíhanie pre podvod

(odpoveď odoslaná: 05.11.2017)

Nakoľko je to suma vyššia ako 266 eur, môže ísť o trestný čin. Podajte trestné oznámenie.


Podotázka: Trestné stíhanie pre podvod (Trestné právo)

Obvinili ma zo spolupáchateľstva v subvenčnom podvode, ktorého sa mal dopustiť môj bývalý manžel. Tvrdia, že som mu pomáhala s prípravou dokumentov na daňový bonus a sociálne dávky. No ja som s ním nemala žiadny kontakt a nič som nepodnikla. Pracovníčka úradu ma upozornila, že by som mu mala povedať, aby si neprišiel pre tlačivá. Napriek tomu, že som podala podnet na prešetrenie situácie, zaplietli do toho aj mňa. Absolútne som nevedela, čo sa deje od roku 2006 až do roku 2015.

Odpoveď: Trestné stíhanie pre podvod

(odpoveď odoslaná: 20.09.2016)

Dobrý deň,

pokiaľ necítite žiadnu vinu Ešte to neznamená že nebude voči vám vedené akékoľvek konanie.

Pokiaľ bolo vznesené obvinenie už voči konkrétnej osobe - voči Vám, môžete podať voči uzneseniu sťažnosť s uvedením dôkazov.

 

Pokiaľ už uplynula lehota na podanie sťažnosti, prípadne tejto nebolo vyhovené, ste v pozícii obvinej a teda z Trestného zákona a Trestného poriadku Vám vyplývajú určité práva a povinnosti. 

Vosvojej výpovedi uveďte, že ste nevinná, že ste sa skutku, ktorý sa Vám kladie za vinu, nespáchali. Pokiaľ sa nedokážete obhajovať sama, zvoľte si advokáta.

Dám si konania budete musieť preukázať, že ste nekonali tak ako vám kladú za vinu



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Trestné stíhanie pre podvod" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.