POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Potvrdenie pre návštevu partnera vo výkone trestu odňatia slobody


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Žilina

Otázka: Potvrdenie pre návštevu partnera vo výkone trestu odňatia slobody

Môj priateľ je vo výkone trestu. Spolu sme už štyri roky a pred rokom ho uväznili... Rada by som ho išla navštíviť, ale potrebujem potvrdenie od mestského úradu, že sme partneri. Potrebujem poradiť, ako mám v tejto veci ďalej postupovať, keďže nemáme nahlásený spoločný trvalý, ani prechodný pobyt. Ďakujem.

Odpoveď: Potvrdenie pre návštevu partnera vo výkone trestu odňatia slobody

Dobrý deň, Vami spomínané potvrdenie o tom, že ste pred nástupom na výkon trestu odňatia slobody žili spolu ako druh a družka je potvrdenie od mestského alebo obecného úradu o tom, že ste mali spoločne nahlásený trvalý alebo iný pobyt na tej iste adrese. Nakoľko Vy takýto pobyt s Vaším partnerom nahlásený nemáte, mestský úrad Vám takéto potvrdenie nemôže vydať, pretože ho nemá na základe čoho vydať. Potvrdením o zdieľaní spoločnej domácnosti však môže byť napríklad aj nájomná zmluva, na ktorej ste uvedení obaja ako nájomcovia, potvrdenie o platení spoločných nákladov na bývanie... Konkrétny dôkaz, listina, ktorým by ste vedeli preukázať existenciu vzťahu druh a družka závisí na tom, akým spôsobom ste so svojím partnerom žili v spoločnej domácnosti.

Trápi vás "Potvrdenie pre návštevu partnera vo výkone trestu odňatia slobody" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Potvrdenie pre návštevu partnera vo výkone trestu odňatia slobody" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.