Máte
otázku?

Otcovstvo a súhlas matky


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Otcovstvo a súhlas matky

Dobrý deň, rád by som sa opýtal na jednu otázku. Moja bývalá priateľka otehotnela s iným mužom, ale tvrdí, že sa chce o dieťa postarať. Jeho správanie je však voči bývalej priateľke neúnosné. Pokiaľ by môj meno bývalá priateľka uviedla v rodnom liste ako otca, môže si dotyčný muž nárokovať dieťa alebo sa berie do úvahy hlavne súhlas matky?

Odpoveď: Otcovstvo a súhlas matky

Dobrý deň, pokiaľ by sa domáhal určenia otcovstva skutočný biologický otec a dal by vec na súd, potom by sa skúmalo, či je skutočným otcom. DNA testy by odhalili jeho otcovstvo a následne by sa mohol domáhať svojich práv. Zároveň však musí platiť na dieťa výživné. Preto je otázne, či sa do takého konania pustí. Ak je ako otec zapísaný niekto iný, nebráni to podajiu žaloby na súde na určenie otcovstva.

 

Trápi vás "Otcovstvo a súhlas matky" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Otcovstvo a súhlas matky (Rodinné právo)

Dobrý deň, rád by som sa opýtal, či je matka, ktorá je v 9. týždni tehotenstva a rozhodne sa pre umelé prerušenie tehotenstva z dôvodu zlého vzťahu s otcom dieťaťa a uvedomuje si, že on jej môže celý život robiť nepríjemnosti, povinná oboznámiť otca dieťaťa, teda človeka, s ktorým toto dieťa očakáva, že sa rozhodla pre umelé prerušenie tehotenstva? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Otcovstvo a súhlas matky

(odpoveď odoslaná: 01.03.2017)

Dobrý deň, umelé prerušenie tehotenstva je možné bez zdravotných komplikácií do dvanásteho mesiaca tehotenstva. Súhlas otca na tento úkon nepotrebujete. Nikto Vám v interupcii nezabráni.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Otcovstvo a súhlas matky" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.