POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Neoprávnene obohacovanie


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Banská Bystrica

Otázka: Neoprávnene obohacovanie

Dobrý deň. Chcela by som Vás požiadať o právnu pomoc, na základe čoho by som vedela obviniť pána NB podľa skutočností, ktoré Vám podrobnejšie uvediem. V roku 2002 som uzavrela Zmluvu o pôžičke s pánom NB , kde bolo predmet zmluvy poskytnutie pôžičky 100.000 Sk, doba splatenia bola do 15.11.2012 s tým že dlžník sa zaviazal, že uvedenú čiastku bude splácať mesačne vo výške 1450 Sk. V prípade nedodržania splátok, som mohla požiadať o vyplatenie celej dlžnej čiastky. Všetko bolo úradne overené. Do roku 2009 ostala dlžná suma ešte 1973 € a tak som cez exekútora podala príkaz na začatie exekúcie na pána NB . Zablokovali mu všetko, ale k uspokojeniu mojej pohľadávky nedošlo do dnešného dňa. Pán NB na účtoch nemal žiadne financie, nehnuteľnosti ktoré vlastnil zablokovala ďalšie exekúcia z banky, kde mal ešte väčšiu pohľadávku. Po mojej exekúcii r. 2009, pribudlo ešte ďalších 10 exekúcii na jeho meno do roku 2013. V roku 2002 som mu ešte podpísala ručenie na úver na jeho meno (NB), zhruba od roku 2008 mi začali chodiť výzvy z banky, že prestal platiť úver a v roku 2012 mi začali strhávať exekútori, ako ručiteľke z platu čo pretrváva až do dnes. Mimochodom pán NB si požičal aj od iných ľudí nemalé peniaze (zhruba 40.000€ )v našom meste, všetci majú s ním spísané zmluvy, niektoré nie sú úradne overené. Naďalej udržuje s nimi kontakt s tým, že každému sľubuje, že im niečo pošle, ale už niekoľko rokov nič nevyplatil. Chcela by som ešte poznamenať, že pán NB je momentálne konateľom v troch firmách, dve firmy už zanikli kde tiež figuroval ako konateľ a samozrejme aj tam zanechal dlhy napr. Soc. poisťovňa 4672 €,UNION 4720 €. Zvažujeme podať hromadné trestného oznámenia, no potrebujeme právnickú radu, ako ďalej postupovať a čo k tomu potrebujeme. Vopred ďakujem za pomoc 

Odpoveď: Neoprávnene obohacovanie

Dobrý deň

podať trestné oznámenie môžete na polícii prípadne na prokuratúre s tým, že opíšete skutkový stav veci a taktiež predložíte dôkazy, ktorými podložíte svoje tvrdenia. Na základe tohto sa začne vyšetrovanie, ktoré dá podklad na ďalšie konanie vo veci. Pokiaľ to bude opodstatnené, pánovi bude vznesené obvinenie voči jeho osobe a následne sa budú vykonávať ďalšie vyšetrovacie úkony. 

Trápi vás "Neoprávnene obohacovanie" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Neoprávnene obohacovanie (Trestné právo)

Dobrý deň, nedávno mi prišlo vyrozumenie od môjho bývalého zamestnávateľa, že mi boli nesprávne poslané peniaze na bankový účet. Chcel by som sa spýtať, či existuje možnosť, že mi môj zahraničný zamestnávateľ z Holandska môže vyhrážať exekúciou. Ďakujem. S pozdravom, H.

Odpoveď: Neoprávnene obohacovanie

(odpoveď odoslaná: 23.10.2022)

Dobrý deň, na Vami položenú otázku uvádzame, že ak je požiadavka bývalého zamestnávateľa oprávnená a teda vyplatil Vám peniaze naviac, na ktoré ste nemali právny nárok, potom zamestnávateľ i keď je v Holandsku, môže v prípade nevrátenia sumy Vami uplatňovať svoj nárok cestou súdu a následne cestou súdneho exekútora. Slúži na tento účel európsky platobný rozkaz.  Ak by ste dlžnú sumu na základe európskeho platobného rozkazu neuhradili, mohol by bývalý zamestnávateľ podať návrh na vykonanie exekúcie aj v SR. Vo veci odporúčam pokiaľ nemáte dostatok finančných prostriedkov na vrátenie, dohodnúť sa s bývalým zamestnávateľom na splátkach.
4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Neoprávnene obohacovanie" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.