Máte
otázku?

Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.


Online právna poradňa
Oblasť práva: Nitra

Otázka: Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

Dobrý deň, prosím Vás, môže cudzí človek otvoriť dedičské konanie o majetku po mojom nebožnom otcovi, ktorý zomrel v roku 1996? Nikto z nás, dedičov, mu nedal splnomocnenie. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

Dobrý deň,

v zmysle § 174 Civilného mimosporového poriadku platí, že konanie o dedičstve je začaté na návrh, ak je z neho zjavné, že navrhovateľ ako dedič žiada prejednanie dedičstva po poručiteľovi. Navrhovateľom preto môže byť iba dedič, ktorý žiada prejednanie ďalšieho majetku po poručiteľovi. Platí, že účastníkmi konania o dedičstve sú tí, o ktorých sa možno dôvodne domnievať, že sú poručiteľovými dedičmi. Preto, ak návrh na dodatočné konanie o dedičstve po Vašom otcovi podal človek, ktorému nesvedčí účastníctvo v konaní, by súd uznesením mal odmietnuť.

Trápi vás "Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek. " a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek. " a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Obnova dedičského konania po predkoch

    Môžem sám požiadať o obnovu dedičského konania a zdediť podiel z pôdy, ktorá nebola ... samosprávy môže súd o majetku uvedenom v odseku 1 začať konanie aj bez návrhu. ... Oplatí sa otvoriť pôvodné dedičské konanie? ... ak cudzí štát priznáva takýmto rozhodnutiam slovenských justičných orgánov právne následky .

  • Kde získam doklady z dedičského konania?

    Dedičské konanie už bolo právoplatne ukončené pred cca 5 rokmi a notársky úrad, resp. notárka ... 25.06.2021 - Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

  • Ako obnoviť dedičské konanie?

    Keď som mu povedal o čo ide, tak mi oznámil, že dedičské konanie už dávno prebehlo. Na čo som ... 25.06.2021 - Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

  • Musím ísť na dedičské konanie?

    Dobrý deň, dedičia môžu v rámci dedičského konania uzatvoriť dedičskú dohodu o vyporiadaní ... 25.06.2021 - Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

  • Dedičské konanie, je potrebný znalecký posudok?

    Dobrý deň, dedičia môžu v rámci dedičského konania určiť hodnotu majetku patriaceho do ... 25.06.2021 - Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

  • Súdny poplatok za dedičské konanie

    Pôjde do dedičského konania pre výpočet notárskych poplatkov hodnota domu len otcovho podielu ... 25.06.2021 - Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.

  • Podvod - trestný čin

    Objektom proti ktorému smeruje protiprávne konanie páchateľa je cudzí majetok, pričom druh a ... 25.06.2021 - Moze otvorit dedicske konanie cudzi clovek.




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.