Máte
otázku?

Ako sa brániť proti výpovedi?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Prešov

Otázka: Ako sa brániť proti výpovedi?

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Pracovala som v kozmetickom salóne. Z dôvodu zlého zaobchádzania zo strany mojej šéfky som chcela ukončiť pracovný vzťah, ale ona s tým nesúhlasila, takže som sa musela obísť s PN. Viem, že ona mi teraz nemôže dať výpoveď, ale čítala som, že ja môžem aj počas PN. Bola som zamestnaná na zmluve od 12.9.2014, pričom nemám žiadne stravné lístky, žiadne výplatné pásmy a peniaze som dostávala len tak na ruku. Nepodpisovala som prijatie, ona o tom vie a chce ich rýchlo vyrobiť a falšovať moje podpisy. Takisto mi chce dať výpoveď s porušením pracovnej disciplíny, hoci som nič nespravila. Potrebovala by som radu, ako sa môžem pred ňou brániť. Ďakujem.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

Dobrý deň, v zmysle § 67 Zákonníka práce, môžete ako zamestnanec skončiť pracovný pomer výpoveďou z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu a to aj počas Vašej práceneschopnosti. Vzhľadom na to, že výpoveď je jednostranným právnym úkonom, pre jej právnu účinnosť sa nevyžaduje súhlas druhej strany (vo Vašom prípade zamestnávateľa). Ak si Váš zamestnávateľ neplní všetky povinnosti podľa pracovnej zmluvy, t.j. neposkytuje Vám všetky plnenia, na ktoré je povinný, vyzvite ho na ich plnenie, prípadne ste oprávnená domáhať sa svojich nárokov na súde. V prípade, že Váš zamestnávateľ uplatní pri výpovedi neexistujúci právny dôvod, ide z jeho strany o neplatnú výpoveď. V zmysle ustanovenia § 79 ods. 1 Zákonníka práce, ste mu povinná oznámiť bezodkladne, že trváte na tom, aby Vás zamestnával aj naďalej. V opačnom prípade skončí pracovný pomer uplynutím výpovednej doby. Neplatnosť skončenia pracovného pomeru ste povinná uplatniť na súde návrhom na začatie konania najneskôr v lehote dvoch mesiacov odo dňa, keď sa mal pracovný pomer na základe neplatnej výpovede skončiť.

Trápi vás "Ako sa brániť proti výpovedi?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom Zákonníka práce. Pracovnú zmluvu mi mali ukončiť k 31.12.2022, avšak ešte ju nemám podpísanú. Ako mám postupovať? Zamestnávateľ mi mal poslať ukončenie pracovnej zmluvy poštou, no doposiaľ mi žiadne ukončenie neprisielo. Pracovná zmluva teda ešte nie je ukončená. Môžem nejako žiadať od zamestnávateľa výplatu za uplynulé mesiace, počas ktorých som pracovala u iného zamestnávateľa? Ďakujem za čo najskoršiu odpoveď.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 24.10.2023)

Dobrý deň, pracovnou zmluvou sa zakladá pracovný pomer, ktorý trvá až dovtedy, kým nie je ukončený jednou zo zmluvných strán, t.j. zamestnancom alebo zamestnávateľom. Pracovný pomer môže skončiť niektorým zo spôsobov ustanovených zákonom, či už výpoveďou, dohodou, okamžitým skončením alebo ukončením v skúšobnej dobe. Ak skončí pracovný pomer, dochádza aj k ukončeniu pracovnej zmluvy, ktorá ho založila. 

Ak ste už pracovali uplynulé mesiace u iného zamestnávateľa a u pôvodného ste nevykonávali žiadnu prácu, potom by ste nemali nárok na výplatu od pôvodného zamestnávateľa iba za podmienky, ak pracovný pomer skončil. Ak by tento váš pracovný pomer riadne neskončil a vy ste trvali na tom, aby vás zamestnávateľ ďalej zamestnával a prideľoval vám prácu, avšak on tak nerobil, tak máte nárok na mzdu.

Zákonným spôsobom nedoručená výpoveď je neplatná výpoveď. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň, môj syn má zdravotné problémy a je na pracovnej neschopnosti. Pracovná agentúra ho tlačí k tomu, aby podal výpoveď. On však nechce podať výpoveď, keďže má nárok na nemocenské. Ďakujem.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 07.10.2023)

Dobrý deň,
vášho syna ako zamestnanca nemôže nikto donútiť, aby dal výpoveď z pracovného pomeru a to bez ohľadu na to, či je alebo nie je práceneschopný.

Ak by bola vášmu synovi daná výpoveď z pracovného pomeru zo strany zamestnávateľa, potom riešením je podanie žaloby o neplatnosť skončenia pracovného pomeru, ktorú žalobu je  potrebné podať v lehote do 2 mesiacov odo dňa keď sa mal pracovný pomer skončiť, čo vyplýva z ust. § 77 Zákonníka práce.

V prípade problémov nech našu advokátsku kanceláriu kontaktuje.


Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň, dňa 21. 12. 2022 som obdržal výpoveď podľa § 68 ZP. V tejto výpovedi boli uvedené nepravdivé udalosti, ktorých som sa mal dopustiť. Obvinili ma z krádeže a z úmyslu o krádež. Avšak, keďže som sa takéhoto činu nedopustil, podpísal som len zápočtový list. Rád by som sa informoval o tom, ako by som mal ďalej postupovať, v prípade, že nesúhlasím s danou výpoveďou (paragraf 68 ZP) a mám záujem o odstupné. Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 10.01.2023)

Dobrý deň, vo Vami uvedenom prípade ako sa brániť okamžitému skončeniu pracovného pomeru podľa § 68 Zákonníka práce je podanie žaloby na súd o neplatnosť skončenia pracovného pomeru podľa § 77 Zákonníka práce :

"Neplatnosť skončenia pracovného pomeru výpoveďou, okamžitým skončením, skončením v skúšobnej dobe alebo dohodou môže zamestnanec, ako aj zamestnávateľ uplatniť na súde najneskôr v lehote dvoch mesiacov odo dňa, keď sa mal pracovný pomer skončiť. Na predĺženie trvania pracovného pomeru podľa § 64 ods. 2 sa na účely prvej vety neprihliada, ak tento zákon neustanovuje inak. Ak sa pracovný pomer predlžuje podľa § 64 ods. 2 z dôvodu plynutia ochrannej doby podľa § 64 ods. 1 písm. a), zamestnanec môže neplatnosť skončenia pracovného pomeru výpoveďou uplatniť na súde v lehote dvoch mesiacov odo dňa uplynutia posledného dňa ochrannej doby, najneskôr však do šiestich mesiacov odo dňa, keď sa mal pracovný pomer skončiť, ak by zamestnanec nebol v ochrannej dobe."

Uvádzame, že žalobu na súd je potrebné podať v lehote do 2 mesiacov odo dňa keď sa mal pracovný pomer skončiť. Uvádzame, že súd nie je viazaný dôvodmi okamžitého skončenia pracovného pomeru a ich právnym posúdením ako ich uviedol zamestnávateľ v okamžitom skončení pracovného pomeru. Súd si právny názor urobí sám a nie je viazaný právnym názorom zamestnávateľa.

Odporúčam kontaktovať advokáta.

Vo veci sa môžete obrátiť aj na našu advokátsku kanceláriu.

 


Trápi vás "Ako sa brániť proti výpovedi?" a chcete pomôcť?

Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Môj manželke končí pracovná zmluva po dvoch rokoch k 31. 12. 2018. Môže zamestnávateľ dať výpoveď, a má ju upovedomiť vopred? V tejto firme aj minulý rok dávali výpovede medzi sviatkami, keď boli ženy na dovolenkách. Musí v tomto prípade tiež zamestnávateľ dať vopred vedieť o skončení pracovného pomeru? Ďakujem za odpoveď, Robert.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 06.12.2018)

Dobrý deň,

pokiaľ správne rozumiem Vašej otázke, tak manželka má zmluvu na dobu určitú do 31.12.2018. V takomto prípade nie je potrebné, aby jej zamestnávateľ dal výpoveď, pretože pracovný pomer skončí uplynutím doby. Zákon mu neukladá povinnosť informovať o tom, že prac. pomer končí.


Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či ma môžu bez upozornenia preradiť z nočných zmien na denné, aj keď s tým nesúhlasím. Táto práca bola pre mňa lákavá práve kvôli možnosti nočných zmien. V pracovnej zmluve mám napísané, že sme sa s zamestnávateľom dohodli na vykonávaní nočných zmien po dobu nepretržitých dvoch týždňov a viac. Mám pocit, že pán riaditeľ sa takto voči mne pomstil, keďže mi zo zákonných dôvodov nemôže dať výpoveď. Veľmi dobre vie, že denné zmeny nemôžem vykonávať kvôli deťom. Veľmi pekne vám ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 07.05.2017)

Dobrý deň, pokiaľ by Vás začal zamestnávateľ preraďovať na denné zmeny, hoci ste boli prijatá na nočné, ihneď napíšte list doporučené svojmu zamestnávateľovi a oznámte mu, že ste uzatvorili zmluvu na nočné zmeny a že môžete a zároveň budete vykonávať iba tie smeny, na ktoré ste boli prijatá.


V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál



Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Som slobodná matka dvoch malých detí (6, 14). Na firemnom večierku som mala dosť ostrú výmenu názorov s nadriadeným. Samozrejme, to neostalo bez odozvy a dnes som bola na "koberčeku" u riaditeľa. Povedal mi, že budúca spolupráca so mnou je pre neho neakceptovateľná. Keď som sa ho opýtala, kedy mám prísť podpísať výpoveď, odpovedal mi, že o výpovedi ani slovo nepadlo. Znamená to, že mi výpoveď dať nemôže? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 28.04.2017)

Dobrý deň, zamestnávateľ Vám môže dať výpoveď iba zo zákonných dôvodov upravených v ustanovení § 63 Zákonníka práce. Z iných dôvodov Vám zamestnávateľ nemôže dať výpoveď, t.j. nemôže si ďalšie dôvody výpovede vymýšľať. Je možné, že upozornenie od riaditeľa bola práve kvôli tomu, aby ste v takomto spôsobe správania nepokračovali a na pracovisku sa mu vyhýbali. V prípade, že budete i naďalej porušovať pracovnú disciplínu (tú definuje najčastejšie vnútorný predpis zamestnávateľa, zákon ho neupravuje) Vás na to zamestnávateľ upozorní písomne. Po takomto upozornení ak dôjde opakovane k porušeniu pracovnej disciplíny môže Vaše konanie založiť dôvod výpovede (prípadne i okamžite skončiť pracovný pomer ak budú na to splnené podmienky).


Trápi vás "Ako sa brániť proti výpovedi?" a chcete pomôcť?

Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Čo mám robiť, ak mi zamestnávateľ dal výpoveď počas nemocenskej a teraz poisťovňa odo mňa žiada zaplatiť poistné, inak nebudem mať zdravotnú starostlivosť?

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 21.04.2017)

Dobrý deň, v zmysle § 64 ods. 1 Zákonníka práce platí, že zamestnávateľ nesmie dať zamestnancovi výpoveď v ochrannej dobe, a to v dobe, keď je zamestnanec uznaný dočasne za práceneschopného pre chorobu alebo úraz, ak si túto neschopnosť úmyselne nevyvolal alebo nespôsobil pod vplyvom alkoholu, omamných látok alebo psychotropných látok, a v dobe od podania návrhu na ústavné ošetrovanie alebo od nástupu na kúpeľnú liečbu až do dňa ich skončenia. Tento zákaz výpovede sa však nevzťahuje na výpoveď danú zamestnancovi z určitých zákonom ustanovených dôvodov. Pre určenie, či s Vami zamestnávateľ skončil pracovný pomer neplatne, je preto nevyhnutné oboznámiť sa s obsahom výpovede a najmä dôvodom, ktorý je v ňom uvedený.


Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň. Ak zamestnanec opakovane porušil pracovnú disciplínu (28. 4. 2016, 18. 10. 2016 a 28. 3. 2017) a bol písomne upozornený na možnosť výpovede, musí mu byť výpoveď doručená do 18. 4. 2017? Alebo musí byť doručená do dvoch mesiacov od posledného upozornenia? Ďakujem za rýchlu odpoveď.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 08.04.2017)

Dobrý deň, podľa § 63 ods. 1 pís. e) Zákonníka práce, zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď iba z dôvodov, ak sú u zamestnanca dôvody, pre ktoré by s ním zamestnávateľ mohol okamžite skončiť pracovný pomer, alebo pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny; pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny možno dať zamestnancovi výpoveď, ak bol v posledných šiestich mesiacoch v súvislosti s porušením pracovnej disciplíny písomne upozornený na možnosť výpovede. Zároveň platí, že pre porušenie pracovnej disciplíny alebo z dôvodu, pre ktorý možno okamžite skončiť pracovný pomer, môže dať zamestnávateľ zamestnancovi výpoveď iba v lehote dvoch mesiacov odo dňa, keď sa o dôvode výpovede dozvedel. O dôvode výpovede ste sa ako zamestnávateľ dozvedeli dňa 28.03.2017, preto môžete dať zamestnancovi výpoveď v lehote dvoch mesiacov, teda do 28.05.2017.


Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či môžem dostať výpoveď za to, že meškám do práce cez víkend, keďže nemám ranné spoje a nemôžem sa dovolávať taxislužbe, pretože im telefón zvoní a neberú ho. Pracujem na dvanásťhodinové zmeny. Inak, keď som nastupoval do práce, oznámil som túto situáciu majstrovi.

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 22.01.2017)

Dobrý deň, pokiaľ chodíte do práce neskoro a zamestnávateľovi to nevadí, je to v poriadku. Jedno meškanie nie je dôvodom na výpoveď. Zamestnávateľ by vás musel najskôr upozorniť na porušenie pracovnej disciplíny a pokiaľ by ste dostali dve takéto upozornenia, potom by ste mohli dostať výpoveď. Pokiaľ je s tým zamestnávateľ uzrozumený a nevadí mu to, odporúčam si to dať "na papier", aby to nebolo neskôr považované za porušenie pracovnej disciplíny. Takto budete chránený aj Vy.


Trápi vás "Ako sa brániť proti výpovedi?" a chcete pomôcť?

Podotázka: Ako sa brániť proti výpovedi? (Pracovné právo)

Dobrý deň, v máji tohto roku som ukončil vysokoškolské vzdelanie II. stupňa na Technickej univerzite Košice. Od júna som zamestnaný na Trnavskej plynárenskej, pričom mám pracovný kontrakt na dobu neurčitú, teda som už po skúšobnej dobe a moja výpovedná doba je jeden mesiac. Momentálne sa mi naskytla možnosť pokračovať v štúdiu na III. stupni. O tom, či som prijatý alebo nie, sa dozviem až v januári a potom by som mal ihneď nastúpiť. Nechcem však podávať výpoveď skôr, než budem mať istotu o svojom prijatí. Existuje možnosť ukončiť zamestnanie skôr, než uplynie výpovedná doba, a môže mi v tom zamestnávateľ brániť? Ako by mal byť formulovaný návrh na dohodné ukončenie pracovného pomeru?

Odpoveď: Ako sa brániť proti výpovedi?

(odpoveď odoslaná: 01.12.2016)

Dobrý deň, pracovný pomer možno ukončiť aj dohodou uzavretou medzi zamestnávateľom a zamestnancom. Ak sa zamestnávateľ a zamestnanec dohodnú na skončení pracovného pomeru, pracovný pomer sa skončí dohodnutým dňom. Dohodu o skončení pracovného pomeru zamestnávateľ a zamestnanec uzatvárajú písomne. V dohode musia byť uvedené dôvody skončenia pracovného pomeru, ak to zamestnanec požaduje alebo ak sa pracovný pomer skončil dohodou z dôvodov uvedených v § 63 ods. 1 pís. a) až c) Zákonníka práce. 


V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako sa brániť proti výpovedi?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.