Máte
otázku?

Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Zahraničie

Otázka: Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?

Dobrý deň, volám sa Mária. Chcela by som požiadať o rozvod, ale mám jeden problém. Momentálne som v Anglicku a chcela by som sa informovať, či je možné to vybaviť aj tu. Vopred ďakujem, Mária.

Odpoveď: Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?

Dobrý deň Mária,

právomoc rozhodnúť o rozvode môže mať aj anglický súd, avšak je dôležité, kde máte svoj obvyklý pobyt. Ak máte obaja pobyt v Agnlicku, potom môžete návrh podať aj tam. Ak by napr. manžel mal pobyt na území SR, môžete podať návrh aj v SR. Ak Vás zaujíma to, či by ste v prípade konania o rozvod v SR museli pricestovať na Slovensko, uvádzam, že to záleží od sudcu, či bude považovať za potrebné Vás vypočuť, či budete obaja súhlasiť s rozvodom, či máte deti a pod.

Trápi vás "Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku? (Rozvod)

Dobrý deň, s manželom srbskej národnosti sme uzatvorili sobáš na Slovensku. Momentálne žijeme v jednej domácnosti v Anglicku. Chcem sa opýtať, akým spôsobom sa môžeme rozviesť. Manžel nechce prísť na Slovensko. Ďakujem.

Odpoveď: Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?

(odpoveď odoslaná: 10.10.2016)

Dobrý deň, rozvod vo Vašom prípade je možný v Anglicku. Na Slovensku by ste sa mohli rozviesť iba v prípade, ak by ste tvrdili, že ste tu bezprostredne pred podaním návrhu žili (Vy sama alebo Vy s ním) aspoň 6 mesiacov.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku? (Rozvod)

Chcela by som sa rozísť s manželom, pretože už dlho má milenku a o nás nemá záujem. Momentálne žijeme v Anglicku a chcela by som vedieť, ako mám postupovať. Ďakujem.

Odpoveď: Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?

(odpoveď odoslaná: 19.08.2016)

Dobrý deň,

postup, ako sa rozviesť si môžet prečítať na našej sránke, na tomto odkaze: http://ficek.sk/advokatska-kancelaria-bratislava/rozvod-vyzivne-pravnik.html.

Z otázky mi nie je celkom jasné, či aj manžel stále žije v Anglicku. Táto informácia je dôelžitá, kvôli správnemu určeniu štátu, ktorého súd bude mať právomoc rozhodnúť o rozvode. Dôležitým kritériom na určenie súdu je obvyklý pobyt, teda pobyt kde sa skutočne zdržujete. Na to, aby ste sa mohli rozviesť na Slovensku, museli by ste pred podaním návrhu mať obvyklý pobyt v SR minimálne 6 mesiacov a zároveň byť občiankou SR.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Dá sa vybaviť rozvod v Anglicku?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.