Máte
otázku?

Vzťahy po rozvode manželstva


Online právna poradňa
Oblasť práva: Nezaradené, Nitra

Otázka: Vzťahy po rozvode manželstva

Rozviedla som sa pred 15 rokmi, pretože môj manžel bol násilník a narobil len dlhy. Nechala som sa ním oklamať, keďže na našom spoločnom byte bola exekúcia zaňho. Presvedčil ma, aby sme majetok rozdelili bez bytu. Od roku 1998 mi ani našej rodine neposkytol žiadne finančné prostriedky, všetko som musela uhradiť ja s pomocou svojich rodičov. Máme dve deti, naša dcéra nedávno ukončila vysokoškolské štúdium a náš syn študuje na univerzite. Ani jedno z detí finančne nepodporoval. Svoj podiel na rodinnom domčeku ihneď previedol na svoju sestru darovacou zmluvou a na byt prišla exekúcia. Teraz, po 15 rokoch, sa stále obávam o svoj pokoj. Ešte vždy mi vyhovára, že si chce vziať veci z nášho bytového zariadenia, hoci mám súdne rozhodnutie, že celé zariadenie bytu je moje. Donútil nášho syna, aby si vybavil študijný úver, ktorý potom zneužil a vzal si 100-tisíc korún. Nemal záujem splácať úver, na ktorom bol ručiteľom, takže to musel uhradiť náš syn a ja. Ako 69-ročná dôchodkyňa prosím o radu, čo by som mala urobiť. Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Vzťahy po rozvode manželstva

Dobrý deň. V prvom rade je potrebné uvedomiť si, že najdôležitejšie je prerušiť akékoľvek vzťahy s Vašim bývalým manželom. Ste rozvedení už dlhú dobu, máte vyporiadané bezpodielové spoluvlastníctvo manželov a deti sú už dospelé. Nie je preto dôvod, aby ste s ním boli aj naďalej v kontakte.
Pokiaľ ide o zariadenie bytu, na ktoré máte súdne rozhodnutie, toto patrí výlučne Vám. Akékoľvek domnelé nároky Vášho bývalého manžela preto nie sú na mieste.

Trápi vás "Vzťahy po rozvode manželstva" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vzťahy po rozvode manželstva" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.