Máte
otázku?

Vyňatie z úveru ako spoludlžníka


Online právna poradňa
Oblasť práva: Spoluvlastníctvo, Žilina

Otázka: Vyňatie z úveru ako spoludlžníka

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako postupovať v prípade, že si želám, aby ma exmanžel vyňal ako spoludlžníka zo spotrebného úveru. Úver sme si brali na nadstavenie rodinného domu jeho mamy, ale tam existuje vecné bremeno a nie je možné za dom zaručiť. Rada by som si vzala hypotekárny úver na bývanie, no nemôžem, pokiaľ budem figurovať ako spoludlžník. Exmanžel s tým dobrovoľne nesúhlasí. Môžete mi, prosím, pomôcť ako by som mala napísať žiadosť na súd?

Odpoveď: Vyňatie z úveru ako spoludlžníka

Dobrý deň, pokiaľ ide o vyňatie spoludlžníka z úveru, s týmto musí súhlasiť najmä banka. Pokiaľ banka s takýmto niečím nesúhlasí, potom Vás z úveru nevyčiarknu. Banka žiada, aby sa manželia medzi sebou dohodli a potom posudzuje príjem jedného z manželov, ktorý zostane ako jediný dlžník na úvere. Pokiaľ tento manžel nemá dostatočný príjem na to, aby bol jediným dlžníkom, banka prijatie druhého manžela nepovolí, dokonca ani súdne rozhodnutie by Vám nepomohlo k tomu, aby ste boli vyčiarknutá z úveru, pretože súdne rozhodnutie nie je záväzné pre banku. 

Trápi vás "Vyňatie z úveru ako spoludlžníka" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Vyňatie z úveru ako spoludlžníka (Spoluvlastníctvo)

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, ako správne napísať žiadosť o vyňatie spoludlžníka z úveru. Som dlžníkom hypotekárneho úveru a tiež vlastníkom domu a chcem vyňať spoludlžníka. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom,

Odpoveď: Vyňatie z úveru ako spoludlžníka

(odpoveď odoslaná: 19.02.2018)

Dobrý deň. Pokiaľ ide o vyňatie spoludlžníka z úveru, kľúčová je komunikácia s bankou, ktorá Vám daný úver poskytla. Z pohľadu banky pritom bude rozhodujúce to, či budete aj Vy sám (bez spoludlžníka) schopný splácať daný úver. Z uvedeného dôvodu Vám odporúčam, aby ste celú záležitosť odkomunikovali s dotknutou bankou, ktorá Vám poskytne všetky potrebné informácie na to, ako vyňať spoludlžníka z Vášho úveru.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vyňatie z úveru ako spoludlžníka" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.