Máte
otázku?

Trvalý pobyt - pracovné povolenie


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Trvalý pobyt - pracovné povolenie

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či je možné získať pracovné povolenie v Slovenskej republike aj bez konkrétnej ponuky pre žiadateľa z tretej krajiny (Ukrajina). Snúbenica, ktorá je žiadateľkou, sa pokúša o zamestnanie na Slovensku, firmy prejavujú záujem a rýchlo by aj podpísali zmluvu. Avšak nechcú si prejsť procesom žiadania povolenia kvôli zlým skúsenostiam, ktoré nám spomínajú. Je možné požiadať o nejakú formu "dočasného" povolenia s účelom hľadania práce, podpísania zmluvy a následného potvrdenia o zamestnaní? Ak by to nebolo možné, uvažovali sme o skorom sobáši a žiadosti o trvalý pobyt na 5 rokov za účelom zlúčenia rodiny. V tomto kontexte by som sa rád opýtal, či by manželka po schválení tohto trvalého pobytu mohla legálne hľadať prácu a zamestnať sa na Slovensku, alebo by to vyžadovalo ešte ďalšie legislatívne/administratívne kroky? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

Odpoveď: Trvalý pobyt - pracovné povolenie

Dobrý deň, predpokladám, že ste mali na mysli povolenie na dočasný pobyt (tzv TRP). Toto sa udeľuje nerezidentom z tretích krajín.

Získanie TRP v súvislosti s prácou je naozaj "tortura", dlho to trvá a málokto sa do toho pustí. Preto bude jednoduchšie to riešit formou sobáša.

Trápi vás "Trvalý pobyt - pracovné povolenie" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Trvalý pobyt - pracovné povolenie (Rodinné právo)

Dobrý deň. Teda, to znamená, že pri udelení trvalého pobytu na 5 rokov dostanete aj právo na zaměstnání a legálny výkon pracovnej činnosti na Slovensku ako rezident? Ďakujem.

Odpoveď: Trvalý pobyt - pracovné povolenie

(odpoveď odoslaná: 22.02.2017)

Dobrý deň, ak získa trvalý pobyt, môže sa na Slovensku aj zamestnať.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Trvalý pobyt - pracovné povolenie" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.