Máte
otázku?

Spoluvlastník, dedičstvo po manželovi


Online právna poradňa
Oblasť práva: Iné oblasti práva, Bratislava

Otázka: Spoluvlastník, dedičstvo po manželovi

Dobrý deň, spolu s manželom sme vlastnili dom. V januári 2023 manžel zomrel a ja som sa stala jedinou majiteľkou domu. Potrebovala by som vedieť, či musím podať daňové priznanie. Mám 70 rokov a orientácia v zákonoch mi robí problémy. Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď. S pozdravom, K.

Odpoveď: Spoluvlastník, dedičstvo po manželovi

Dobrý deň, vo vyššie uvedenej veci uvádzame, že daňové priznanie k dani z príjmov nepodávate, lebo sa na vás nevzťahuje.

Jediné čo treba urobiť, je podanie čiastkového priznanie k dani z nehnuteľností do konca januára 2024, keďže ste sa stali výlučným vlastníkom nehnuteľnosti na základe výsledkov dedičského konania. Tlačivo na podanie daň. priznania k dani z nehnuteľností nájdete na stránke obce/mesta.

Ak bol manžel platiteľom poplatku za odpad, súčasne oznámte túto zmenu platiteľa.

Trápi vás "Spoluvlastník, dedičstvo po manželovi" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Spoluvlastník, dedičstvo po manželovi" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Spoluvlastník, dedičstvo po manželke

    Dobrý deň. Prosím Vás o radu. Dňa 26. januára 2017 som sa zúčastnil dedičského konania po zosnulej manželke. Som spoluvlastníkom bytu a v banke sme mali.

  • Dedenie v prípade smrti manžela

    Chcem sa opýtať, mám určitú situáciu. S manželom sme sa vzali a spolu sme kúpili byt. Byt je napísaný na mňa aj na manžela. Manžel má z prvého manželstva.

  • Dlhy po manželovi

    ... spoluvlastníctva manželov v rozsahu podielu manžela na tomto BSM. ... A nakoniec, mám otázku, či sa vdovský a sirotský dôchodok považujú za dedičstvo po manželovi ...

  • Nadobudnutie dedičstva oboma manželmi

    Chcem sa opýtať ohľadne bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Ako to je s majetkom, ktorý sme s manželom nadobudli dedičstvom? Starali sme sa obaja o.

  • Dedenie po smrti manžela a BSM

    Spolu máme spoločný majetok a našli sme si aj určitý majetok. Každý z nás má svoj účet v banke. Chcela by som sa spýtať, či v prípade úmrtia môjho manžela budú ...

  • Predaj bytu nadobudnutého dedením v nepriamom rade

    Dedenie v prípade smrti manžela · Predaj ... Najnovšie príspevky. 09.01.2024 - Nebankovka POHOTOVOSŤ · 09.01.2024 - Spoluvlastník, dedičstvo po manželovi ...

  • BSM a dedenie, ako to vlastne je?

    Dobrý deň, manželstvo bolo rozvedené a manželia si nevyrovnali spoločný majetok v lehote 3 rokov. Tým sa obaja stali podielovými spoluvlastníkmi. Ex-manžel po ...




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.