Máte
otázku?

Rozvod kvôli alkoholu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Košice

Otázka: Rozvod kvôli alkoholu

Dobrý deň! Môj manžel chce podať žiadosť o rozvod kvôli mojim problémom s alkoholom. Nie som závislá, ale občas piem. Vyjadruje, že už nemôže ďalej pokračovať a zvažuje podanie žiadosti o rozvod. Tvrdí, že už ma nemiluje, avšak ja verím, že to nie je pravda. Rada by som sa opýtala, či mám šancu uspieť na súde, keďže ho stále veľmi milujem. Som pripravená podstúpiť aj liečbu. Neželám si rozvod. Rodina je pre mňa všetko a som odhodlaná urobiť čokoľvek potrebné. Ďakujem.

Odpoveď: Rozvod kvôli alkoholu

Dobrý deň, rozvod kvôli alkoholu môže súd akceptovať ako dôvod rozvratu manželstva. Alkohol bol v minulosti dôvodom č.1 pre rozvod manželstva. 

Nebráňte sa len na súde, presvedčte manžela ešte pred súdom, že ste ochotná sa liečiť. Závislosť veľa ľudí nedokáže riešiť bez pomoci. Ak Vám záleží na rodine, alkohol je problém, ktorý je potrebné odstrániť.

Trápi vás "Rozvod kvôli alkoholu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Rozvod kvôli alkoholu (Rozvod)

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či sa súdny poplatok platí hneď pri podaní žiadosti o rozvod?

Odpoveď: Rozvod kvôli alkoholu

(odpoveď odoslaná: 01.10.2022)

Dobrý deň,
áno, súdny poplatok sa platí hneď pri podaní návrhu na rozvod manželstva. Ak by ste poplatok nezaplatili vo forme e-kolkov, súd Vás vyzve písomnou výzvou na zaplatenie poplatku. Ten je 66,- €. Ak by ste podávali návrh elektronicky, poplatok bude vo výške 33,- €.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Rozvod kvôli alkoholu (Rozvod)

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Podala som žiadosť o rozvod kvôli manželovej závislosti na alkohole a jeho výbušnej povohe. Inak nemám žiadny problém, máme spolu šesťročnú dcéru, ktorú má veľmi rád a ona reciprukuje jeho city. Je možné, že mu súd nariadi liečbu na pojednávaní, aby sa manželstvo nerozpadlo? Ďakujem.

Odpoveď: Rozvod kvôli alkoholu

(odpoveď odoslaná: 27.09.2021)

Dobrý deň,
súd, ktorý koná o rozvode manželstva nemôže uložiť otcovi povinnosti zúčastniť sa na liečení. Ak by sa však manžel nechcel rozviesť, môže požiadať súd o manželskú poradňu s tým, že zároveň sám od seba začne riešiť a liečiť svoj problém s alkoholom.


Podotázka: Rozvod kvôli alkoholu (Rozvod)

Môj manžel je alkoholik a povedal mi, že ak sa s ním rozvediem, zoberie mi nášho syna. Starám sa o syna náležite a s obavami sledujem jeho nezmenené správanie. Toto trvá už príliš dlho a z jeho strany nevidím žiadnu zmenu.

Odpoveď: Rozvod kvôli alkoholu

(odpoveď odoslaná: 06.07.2018)

Dobrý deň, takéto prípady a vyhrážanie sa manželov nie sú ničím výnimočným. Často sa s tým stretávame. Hoci sa Vám s tým manžel vyhráža, nemusíte sa ničoho báť. Ak on nadmerne požíva alkohol a vo Vašej starostlivosti nie sú žiadne vážne nedostatky, je minimálna šanca, aby dostal dieťa do svojej osobnej starostlivosti. Ak by postupoval akokoľvek protiprávne a dieťa by Vám vzal násilím, bude to možné riešiť tzv. neodkladným opatrením, pričom v takýchto urgentných a vážnych prípadoch to súdy riešia promptne. V prípade, že by sa situácia zhoršovala, určite Vám neodporúčame čakať. Vyhľadajte pomoc úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a poradte sa s nimi. Často totiž ženy v takýchto prípadoch dúfajú, že sa situácia zmení, ale tá sa vo väčšine prípadov vyhrotí. Nás i úrad práce, soc. vecí a rodiny ženy vyhľadajú až keď sa v ich vzťahu začne prejavovať fyzická agresia. Pre ďalšiu právnu pomoc nás môžete kontaktovať na e-mailovej adrese uvedenej na našej stránke.


Trápi vás "Rozvod kvôli alkoholu" a chcete pomôcť?

Podotázka: Rozvod kvôli alkoholu (Rozvod)

Dobrý deň, môj otec je alkoholik už viac ako 20 rokov a na liečbu nechce ísť. Mama to doteraz vydržala, avšak teraz sa rozhodla podať o rozvod. Otec už ani nepracuje; všetky náklady pokryjeme mama a ja. Chcel by som sa informovať o otcových právach po rozvode. Majú spoločný dom. Je možné, aby v dôsledku toho, že neprispieva finančne, získal z toho menej? Všetky peniaze, ktoré mal, minul v krčme. V poslednej dobe je navyše aj agresívny a nepríjemný. Ďakujem.

Odpoveď: Rozvod kvôli alkoholu

(odpoveď odoslaná: 13.06.2017)

Dobrý deň. Po rozvode manželstva by si mali Vaši rodičia vyporiadať ich spoločný majetok patriaci do ich bezpodielového spoluvlastníctva manželov (ďalej len BSM). Pri vyporiadaní BSM sa v zásade vychádza z toho, že podiely oboch manželov sú rovnaké, a preto by mali obaja manželia dostať zo spoločného majetku rovnako.

Nie je pritom vylúčené, aby sa od zásady rovnosti podielov v odôvodnených prípadoch upustilo. Pôjde však skôr o výnimku, ktorú je možné aplikovať pri existencii zvláštnych okolností, napr. pri takom negatívnom konaní jedného z manželov, ktoré sa významne prejavuje v majetkovej sfére zákonného majetkového spoločenstva (BSM) alebo v starostlivosti o rodinu.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Rozvod kvôli alkoholu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.