Máte
otázku?

Nenastúpenie na výkon trestu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trnava

Otázka: Nenastúpenie na výkon trestu

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či môžem dostať trest, ak som nenastúpil na výkon trestu odňatia slobody na určený termín, samozrejme, keď som o tom ani nevedel. Ak áno, koľko najviac môže tento trest byť? Ďakujem.

Odpoveď: Nenastúpenie na výkon trestu

Dobrý deň. Pokiaľ ste bez vážneho dôvodu nenastúpil výkon trestu odňatia slobody v lehote stanovenej súdom, môže Vám hroziť trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Uvedený trestný čin je pritom upravený v ustanovení § 348 Trestného zákona. Ak teda nepreukážete vážny dôvod pre nenastúpenie na výkon trestu odňatia slobody, hrozí Vám trest odňatia slobody so sadzbou až na dva roky. 

Trápi vás "Nenastúpenie na výkon trestu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Nenastúpenie na výkon trestu (Trestné právo)

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Mám nástup na výkon trestu 7. 6. 2018, no moja 6-mesačná dcérka má v ten deň operáciu. Chcem sa opýtať, čo sa stane, keby som nastúpil na trest o 2 dni neskôr. Už som dostal odklad na pol roka a podľa informácií od sudcu už nie je možné požiadať o ďalší odklad. Uviedol, že by som mal mať následne problémy s marením exekúcie. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Nenastúpenie na výkon trestu

(odpoveď odoslaná: 26.05.2018)

Dobrý deň, určite Vám neodporúčame nastúpiť, pretože by ste si mohli privodiť ďalšie trestne stíhanie. Operácia dieťaťa, aj keď je vašou dcérou nie je dôvod na nenastúpenie do výkonu trestu.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Nenastúpenie na výkon trestu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.