Máte
otázku?

Musím pracovať nad rámec pracovného času?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Prešov

Otázka: Musím pracovať nad rámec pracovného času?

Dobrý deň, v tomto mesiaci, júli 2016, je podľa pracovného kalendára 20 pracovných dní plus jeden sviatočný deň. Základná mesačná mzda je 585 eur. Mzda a ostatné odmeny za prácu zahrňajú celkový čas potrebný na splnenie úloh stanovených zamestnávateľom. Zamestnávateľ od nás požaduje odpracovať 21 dní bez zmeny platu. Mám pocit, že pracujeme jeden deň navyše, teda nie 20, ale 21 dní. Táto situácia sa opakuje každý mesiac, kedy sú sviatky. Môžete mi poradiť?

Odpoveď: Musím pracovať nad rámec pracovného času?

Dobrý deň, práca vykonávaná zamestnancom na príkaz zamestnávateľa alebo s jeho súhlasom nad určený týždenný pracovný čas vyplývajúci z vopred určeného rozvrhnutia pracovného času a vykonávaná mimo rámca rozvrhu pracovných zmien sa považuje za prácu nadčas. v zmysle § 122 ods. 3 Zákonníka práce (ZP), u zamestnanca, ktorý je odmeňovaný mesačnou mzdou, sa sviatok, ktorý pripadne na jeho obvyklý pracovný deň, považuje za odpracovaný deň, za ktorý mu patrí mzda. Podľa § 144a ZP, sa za výkon práce posudzuje aj doba, počas ktorej zamestnanec nepracuje preto, že je sviatok, za ktorý mu patrí náhrada mzdy alebo za ktorý sa mu jeho mesačná mzda nekráti. Na základe uvedeného, preto výkon práce, ktorú Vám zamestnávateľ nariaďuje ako náhradu za sviatok, možno posudzovať ako prácu nadčas, za ktorú Vám patri mzda a mzdové zvýhodnenie. 

Trápi vás "Musím pracovať nad rámec pracovného času?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Musím pracovať nad rámec pracovného času? (Pracovné právo)

Je možné na Slovensku pracovať 14 hodín denne a byť platený iba za 8 hodín?

Odpoveď: Musím pracovať nad rámec pracovného času?

(odpoveď odoslaná: 24.03.2016)

Dobrý deň, je samozrejmé, že Vás nikto nemôže zákonným spôsobom nútiť, aby ste pracovali bez nároku za odmenu za odpracované hodiny naviac. Za splnenia zákonných podmienok také konanie je možné kvalifikovať aj ako trestný čin Nátlaku podľa § 192 Trestného zákona. Dovoľujem si Vás upozorniť, že v zásade pracovný čas v priebehu 24 hodín nesmie presiahnuť osem hodín pričom pracovný čas zamestnanca je najviac 40 hodín týždenne. Priemerný týždenný pracovný čas zamestnanca vrátane práce nadčas nesmie prekročiť 48 hodín, v prípade zdravotníckeho zamestnanca nesmie presiahnuť 56 hodín. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Musím pracovať nad rámec pracovného času? (Pracovné právo)

Dobrý deň, pracujem v taxislužbe ako dispečerka, v dvojzmennej prevádzke, čiže denná zmena trvá 12 hodín a na druhý deň je nočná zmena tiež 12 hodín. Zamestnávateľ nám však platí iba 11 hodín namiesto 11,5 hodiny. Tvrdí, že to zákonník práce umožňuje a nemusí nám platiť 11,5 hodiny. V zákonníku som nič také nenašla, možno tomu len nerozumiem. Má naozaj právo platiť nám iba 11 hodín? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Musím pracovať nad rámec pracovného času?

(odpoveď odoslaná: 21.11.2013)

Dobrý deň,

zamestnávateľ nemá právo nezaplatiť Vám odpracovaný čas. Každá hodina, ktorú v práci odporacujete máte právo mať zaplatenú. Požiadajte zamestnávateľa ešte raz o preplatenie odpracovaného času, pokiaľ nebude reagovať tak, že Vám odpracovaný čas nezaplatí, máte právo obrátiť sa na súd ako aj na inšpekciu práce.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Musím pracovať nad rámec pracovného času?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.