Máte
otázku?

Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Žilina

Otázka: Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia

Dobrý deň, poslala som peniaze do zahraničia pod podmienkou úveru, ktorý mi doteraz nebol poskytnutý. Je možné dostať sa k mojim peniazom? Boli odoslané cez Western Union a MoneyGram, suma bola takmer 2000€. Ďakujem.

Odpoveď: Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia

Dobrý deň, predpokladám, že k žiadnemu podpisu zmluvy medzi Vami a dotyčnou osobou nedošlo a tiež, že Vás dotyčná osoba kontaktovala prostredníctvom e-mailu. Ak sa tieto skutočnosti týkajú i Vašej veci, tak ste bola podvedená. Dostať sa späť k peniazom pri podobných transakciách je prakticky nemožné. 1/ Museli by ste vedieť údaje osoby, ktorá tie peniaze vybrala (na 99% Vám uviedla falošné údaje). 2/ vrátenie peňazí by ste museli vymáhať v krajine Vášho dlžníka. Vymáhanie takýchto peňazí je veľmi náročné časovo aj finančne a vo väčšine prípadov súdne konanie končí neúspechom. Môžete skúsiť tento skutok nahlásiť na polícii ako trestný čin podvodu, avšak podľa našich vedomostí policajti v týchto prípadoch nie sú o nič úspešnejší než súdne vymáhanie pohľadávky.

Trápi vás "Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia (Občianske právo)

Dobrý deň, poslal som peniaze za pásový bager do Francúzska, no nyní nemám ani peniaze, ani bager. Bager bol v inzeráte na webovej stránke www. .....com. Mám kamaráta, ktorý ovláda francúzsky, tak sme mu zatelefonovali. Predstavoval sa ako konateľ spoločnosti L. M. z firmy L. BTP. Poslal nám zálohovú faktúru na sumu 18 000 eur, ktorú som zaplatil. Potom však začali výhovorky. Uplynulo už 5 mesiacov, no ja stále nemám ani peniaze, ani bager. A dotyčný L. M. sa nám vysmieva v podobe SMS správ, keď sa ho snažím kontaktovať.

Odpoveď: Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia

(odpoveď odoslaná: 01.04.2022)

Dobrý deň,
v tomto prípade bol takmer s istotou na Vás spáchaný podvod. Odporúčam Vám čo najskôr kontaktovať políciu a nahlásiť to. Možno cez bankový účet sa im podarí podvodníka stotožniť, hoci je veľmi málo pravdepodobné, že sa podarí vec uzavrieť spôsobom, že získate späť svoje peniaze. Na rôznych preventívnych stránkach PZ SR a súkromných spoločností sú často varovania presne pred takýmito inzerátmi a ponukami.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Je možné dostať peniaze späť zo zahraničia" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.