POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako postupovať pri trestnom oznámení pre zanedbanie povinnej výživy?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Prešov

Otázka: Ako postupovať pri trestnom oznámení pre zanedbanie povinnej výživy?

Dobrý deň. Prosím o radu. Môj exmanžel nechce platiť výživné na dieťa. Policajt mi zamietol trestné oznámenie a po mojej sťažnosti mi prokurátor vyhovel a vznesol obvinenie. Bývalý manžel sa odvolal a teraz musím čakať na rozhodnutie Krajskej prokuratúry. Ako postupovať, ak mu Krajský prokurátor vyhovie? Svojho advokáta si našiel, aby preukázal nulový príjem. Napriek tomu stále žije v nadštandardnom dome. Ďakujem.

Odpoveď: Ako postupovať pri trestnom oznámení pre zanedbanie povinnej výživy?

Dobrý deň, odvolanie, o ktorom píšete je v skutočnosti sťažnosťou proti uzneseniu o vznesení obvinenia. V zmysle ustanovení Trestného poriadku táto sťažnosť nemá odkladný účinok, čo znamená, že policajný vyšetrovateľ ma naďalej riadne pokračovať v objasňovaní skutku. Trestný čin Zanedbania povinnej výživy podľa § 207 Trestného zákona je spáchaný, ak páchateľ (povinná osoba) najmenej tri mesiace v období dvoch rokov neplní, čo aj z nedbanlivosti, zákonnú povinnosť vyživovať alebo zaopatrovať iného. Vyživovacia povinnosť rodiča k svojmu dieťaťu vzniká zo zákona narodením dieťaťa. Okolnosti neplnenia vyživovacej povinnosti, otázka zavinenia, majetkové pomery a možnosti Vášho bývalého manžela budú predmetom vyšetrovania. 

Trápi vás "Ako postupovať pri trestnom oznámení pre zanedbanie povinnej výživy?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako postupovať pri trestnom oznámení pre zanedbanie povinnej výživy?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.