Máte
otázku?

Trestné oznámenie za znásilnenie


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trenčín

Otázka: Trestné oznámenie za znásilnenie

Dobrý deň. Chcela by som sa vás opýtať, podala som trestné oznámenie za znásilnenie a neviem, ako mám ďalej postupovať. Vedeli by ste mi, prosím vás, poradiť a pomôcť? Ďakujem.

Odpoveď: Trestné oznámenie za znásilnenie

Dobrý deň. Pokiaľ ste už podali trestné oznámenie, teraz je na orgánoch činných v trestnom konaní (polícia a prokuratúra), aby podané trestné oznámenie vybavili a prípadne začali trestné stíhanie. Pokiaľ bude potrebné poskytnúť im akúkoľvek súčinnosť, napr. ak by Vás chceli dopočuť ohľadom podaného trestného oznámenia, je na mieste poskytnúť im všetku potrebnú súčinnosť.

Trápi vás "Trestné oznámenie za znásilnenie" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Trestné oznámenie za znásilnenie (Trestné právo)

Chcel by som sa opýtať. Žijem s priateľkou v Nemecku. Asi pred rokom bola moja priateľka znásilnená mojim kolegom v podnapitom stave. Tajila to predomnou, pretože sa mi bála povedať. Je možné ešte niečo robiť v tejto situácii? Ďakujem.

Odpoveď: Trestné oznámenie za znásilnenie

(odpoveď odoslaná: 30.05.2018)

Dobrý deň, pre posúdenie toho, kde podať trestné oznámenie je dôležitá tá skutočnosť, kde sa tento skutok stal. Ak sa totiž skutok stal v Nemecku bude to potrebné riešiť tam podľa nemeckého právneho poriadku. Ak sa skutok stal na Slovensku, trestné oznámenie bude potrebné podať na Slovensku. Z otázky nie je zrejmé, či ste žili aj pred rokom v Nemecku, a či sa skutok stal tam. Problematickejším však bude preukazovanie tohto skutku. Vzhľadom na to, čo ste uviedli vo svojej otázke nepredpokladáme, že by bola Vaša priateľka krátko po čine vyhľadala doktora a existovala lekárska správa o jej ošetrení. Pri týchto činoch je najväčšia šanca na vyšetrenie vždy ak sa to rieši ihneď po skutku, kedy je možné odobrať vzorky a pod. Čím viac času uplynie, tým ťažšie sa takéto veci preukazujú a vyšetrovateľom zisťujú.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Trestné oznámenie za znásilnenie (Trestné právo)

Dobrý deň. Rada by som sa opýtala, ako mi môžete pomôcť? Nemám žiadne dôkazy o tom, že k znásilneniu došlo. Avšak trápim sa celoživotnou traumou a bojím sa, že situácia neprebehne v môj prospech. Mala by som si nájsť právnika, alebo ako by som mala postupovať ďalej? Dostala som list od kriminálnej polície s informáciou, že ku vyšetrovaniu prideliujú psychológa.

Odpoveď: Trestné oznámenie za znásilnenie

(odpoveď odoslaná: 08.08.2016)

Dobrý deň. Pokiaľ ide o Vašu traumu, ktorá Vám bola v dôsledku spomenutého skutku spôsobená, túto je vhodné riešiť za pomoci psychológa. Ako som už spomínal, trestné konanie majú v zásade v rukách orgány činné v trestnom konaní, ktoré budú skutok objasňovať za pomoci kriminalistických metód a postupov. Pokiaľ to považujete za potrebné, môžete si zabezpečiť advokáta, ktorý Vás bude v trestnom konaní zastupovať ako splnomocnenec poškodeného.

 



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Trestné oznámenie za znásilnenie" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.