POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Rozvod manželstva s občanom Kanady


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Bratislava

Otázka: Rozvod manželstva s občanom Kanady

Dobrý deň, rada by som sa opýtala. Minulý rok som uzavrela manželstvo s občanom Kanady. Sobáš sa konal v Kanade a tento rok sme ho zákonne uznali aj na Slovensku, čo znamená, že už mám aj slovenský sobášný list. Avšak, pretože sa nám nepodarilo vybaviť potrebné dokumenty pre jeho pobyt na Slovensku a on sa rozhodol zostať v Kanade, sme sa rozhodli zrušiť naše manželstvo. Nemáme spoločný byt, majetky ani deti. Zdá sa, že kvôli rôznym dôvodom sa rozvod môže uskutočniť len v krajine pôvodu každého z nás. Súhlasíme obaja s týmto postupom. Mohli by ste mi prosím poradiť, aký je postup v tejto situácii? Ďakujem.

Odpoveď: Rozvod manželstva s občanom Kanady

Dobrý deň, ak ste s manželom dohodnutí na rozvode manželstva, komunikujete spolu a nie je problém v spolupráci je možné rozvod vybaviť oveľa jednoduchšie. Ako prvé budete musieť podať na súd návrh na rozvod manželstva, v ktorom budú popísané dôvody rozvratu Vášho manželstva. Nakoľko ste dohodnutí, je možné sa s Vaším manželom dohodnúť na tom, že približne 2-3 dni po podaní návrhu podáte aj jeho vyjadrenie, ktoré bude ním vlastnoručne podpísané. Tým urýchlite rozvodové konanie aj o 3-4 mesiace (pri zahraničných manželstvách musí súd zabezpečiť preklad návrhu a jeho doručenie druhému manželovi). Pri takýchto prípadoch je dokonca možné postupovať i tak, že nakoľko je Váš manžel v zahraničí, prevzali by sme jeho zastupovanie v konaní. Tým sa urýchli doručovanie súdneho rozhodnutia (nakoľko nebude potreba doručovať do Kanady) a tiež sa zabezpečí to, že namiesto Vášho manžela na pojednávanie príde zástupca našej kancelárie. V prípade záujmu o poskytnutie právnej pomoci pri rozvode Vášho manželstva nás môžete kontaktovať elektronicky na adrese uvedenej na našej stránke.

Trápi vás "Rozvod manželstva s občanom Kanady" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Rozvod manželstva s občanom Kanady" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.