Máte
otázku?

Do väzenia kvôli marihuane


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Žilina

Otázka: Do väzenia kvôli marihuane

Dobrý deň, mám 22 rokov a hrozí mi dvojročné väzenie, pretože som sa nesprával správne počas skúšobnej doby, ktorá bola určená na tri roky. Všetko sa to deje kvôli jednému gramu marihuany. Je tam napísané, že sa môžem voči uzneseniu okresného súdu odvolať na krajský súd do troch dní. Ako by som mal formulovať sťažnosť a na čo by som sa mal odvolať? Marihuanu som fajčil kvôli zlému psychickému stavu a problémom s priateľkou. Mohli by ste mi, prosím, obratom zaslať odpoveď na moju otázku? Vopred ďakujem.

Odpoveď: Do väzenia kvôli marihuane

Dobrý deň, pokial je voci Vam vedene trestne stihanie, je vhodne si co najskor zvolit advokata, advokat Vam moze poradit, ako postupovat, aby ste sa vyhli vazeniu kvoli marihuane. Z Vasho mailu vyplyva, ze Vam uz bola premenena podmienka okresnym sudom a mate moznost podat staznost. Je velka skoda, ze ste si nezvolili advokata uz na prvostupnove kknanie na okresnom sude. Do staznosti byoste mali v tomto stadiu uviest konkretne pochybenia okresneho sudu, ziadat zrusit uznesenie. Za urcitych okolnosti je mozne sa vyhnut vykonu trestu, ale nebude to jednoduche. Kontaktujte advokata co najskor.

Trápi vás "Do väzenia kvôli marihuane" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Do väzenia kvôli marihuane (Trestné právo)

Dobrý deň, mal by som otázku. Dňa 3.6. som bol zadržaný a predvedený na obvodné oddelenie PZ v Bratislave, vo veci podozrenia z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov atď. podľa paragrafu 171 ods.1. Pri mne bolo nájdených približne 0,2g bieleho prášku, ktorý som dobrovoľne vydal. Na policajnej stanici som dobrovoľne vypovedal a objasnil okolnosti, ako som sa k tomu dostal atď. Vo svojej výpovedi som vyjadril ľútosť nad svojím konaním a priznal som chybu. Vediem riadny život, študujem a pracujem. Chcel by som sa opýtať, aký trest ma pravdepodobne čaká. Príslušníci kriminálnej polície mi hovorili, že to bude na podmienučne. Doplnkovo by som sa rád spýtal, či by v tejto veci bolo možné uzavrieť dohodu s vyšetrovateľom o "podmienečnom zastavení trestného stíhania", a aká je pravdepodobnosť, že by na takúto variantu súhlasil.

Odpoveď: Do väzenia kvôli marihuane

(odpoveď odoslaná: 11.06.2016)

Dobrý deň, v rámci trestného práva a konkrétne v rámci trestného stíhania existujú rôzne možnosti tzv. alternatívneho ukončenia trestného stíhania. Nie každé trestné stíhanie musí byť ukončené odsudzujúcim rozsudkom alebo schválenou dohodou o vine a treste. V rámci prípravného konania má aj prokurátor možnosti na to, aby bolo trestné stíhanie ukončené alternatívne. Či na to pristúpi a ktorú z možností využije záleží najmä na ňom, ale tiež na Vás. Odporúčam Vám s orgánmi činnými v trestnom konaní maximálne spolupracovať, objasniť im každý detail a tiež poverenému príslušníkovi (alebo prokurátorovi, ak s ním komunikujete) povedať, resp. naznačiť, že by chceli trestné stíhanie ukončiť niektorým z alternatívnych spôsobov a s ohľadom na to ste pripravený uhradiť aj prípadné finančné náhrady. Celá záležitosť je následne v rukách prokurátora. Žiadnym spôsobom ho neviete donútiť k tomu, aby na niektorú z týchto možností pristúpil.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Do väzenia kvôli marihuane (Trestné právo)

Dobrý deň, som v podobnej situácii ako ten pán, o ktorom ste hovorili. Bolo mi nájdených približne 0,4 g marihuany, ktorú som mal ukrytú v ponožke. Po opakovanom prehľadávaní vreciek na ulici som asi po 40 minútach sám odovzdal marihuanu. Následne som bol zavedený na okresné oddelenie a zadržaný v CPZ, kde som mal podpísať nejaké ich uznesenia. Nakoniec som však nič nepodpísal a bol som prepustený domov. To znamená, že som zatiaľ vôbec nevypovedal ani nič podobné. Mohli by ste mi poradiť, ako správne vypovedať pri predvolaní? Chcel by som sa oprieť najmä o nezákonne získaný dôkaz, pretože som nebol prichytený pri žiadnej trestnej činnosti a nemal som pri sebe ani žiadne zbrane, alebo niečo podobné. Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpoveď: Do väzenia kvôli marihuane

(odpoveď odoslaná: 28.11.2015)

Dobrý deň, ak ste vydali marihuanu a túto polícia prevzala od Vás, tak Vám vznesú obvinenie. Máte sa však právo brániť. Dôkazy musia byť získané zákonným spôsobom. Budú Vás vo veci vypočúvať, môže to prebehnúť pomerne rýchlo, ak tam nie sú ďalší svedkovia. Dávka marihuany pôjde na KEÚ (kriminálno-expertízny ústav) a budú skúmať počet dávok. Ak budú dávky viac ako 3, potom ste v prísnejšom odseku a hrozí Vám prísnejší trest. Odporúčam Vám brániť sa, prípadne si dohodnúť stretnutie s advokátom, ktorý Vám poradí presný postup, čo ďalej.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Do väzenia kvôli marihuane" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.