POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Otázka napadnutie a ublíženie na zdraví


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Banská Bystrica

Otázka: Otázka napadnutie a ublíženie na zdraví

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať. Dňa 2.1.2016 som sa dostal do konfliktu s jedným mladíkom. Po slovnej výmene názorov sa na mňa vrhol a ja som mu v dôsledku toho zatvoril okno na aute a pokúsil sa odstaviť vozidlo. Vystupoval som z auta, keď ma napadol zo zadu a začali sme sa biť. Zrazil ma na zem a bil do mňa a kopával, zasahoval ma pesťami po tvári. Keď ho odtiahli od mňa, vyhrožoval mi, že ma v budúcnosti zavraždí. Tento mladík je podľa mojich informácií psychicky labilný a dokonca má k dispozícii aj dokumenty potvrdzujúce tento stav. V situácii, ktorú opisujem, pravdepodobne prejavil stav zvaný amuck. Spôsobil mi podliatiny na tvári a chrbte, a dokonca mi zranil nos do takej miery, že je posunutý. Obvolal som políciu, avšak formálne som podal iba zápis, nie oficiálne oznámenie. Chcel by som sa opýtať, čo mu hrozí, ak proti nemu podám trestné oznámenie? Lekár mi naznačil, že obdobie liečby môjho nosa bude zhruba 14 dní, hoci som momentálne bezo zdravotnej neschopnosti. Uvažuje sa iba o období zdravotnej neschopnosti, alebo o celkovom období liečby? Chcel by som sa Vám vopred poďakovať za odpoveď.

Odpoveď: Otázka napadnutie a ublíženie na zdraví

Dobrý deň

pokiaľ podáte trestné oznámenie na dotyčnú osobu, táto môže byť po vyšetrovaní obvinená z trestného činu ublíženia na zdraví. Pod ublížením na zdraví rozumieme poškodenie zdravia, ktoré si objektívne vyžiadalo lekárske vyšetrenie, ošetrenie alebo liečenie, počas ktorého bol nie iba na krátky čas sťažený obvyklý spôsob života poškodeného. V praxi znamená táto doba cca 7 dní. Pracovná neschopnosť je dôležité kritérium, nie však rozhodujúcim. Nie je nevyhnutné, aby bol poskodený práceneschopný. Rozhodujúca je povaha ujmy na zdraví. 

Trápi vás "Otázka napadnutie a ublíženie na zdraví" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Otázka napadnutie a ublíženie na zdraví" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.