Máte
otázku?

Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Košice

Otázka: Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd

Dobrý deň, potrebujem právnu radu a neviem, ako pokračovať ďalej. V septembri 2016 sme mali na okresnom súde pojednávanie o zvýšení výživného. Samozrejme, otec dcéry sa nedostavil. Po doručení rozsudku sa odvolal, ale ja som nesúhlasila s tým, čo napísal do odvolania, a tak som sa tiež odvolala, a to ešte v novembri 2016. Ako dlho sa čaká na to, kým krajský súd určí termín pojednávania? Je vôbec možné, že pracovník súdu má právo podávať ústne informácie o rozsudku, ak ešte nebolo stanovené pojednávanie? Ako mám ďalej postupovať?

Odpoveď: Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd

Dobrý deň,

pojednávanie na krajskom súde sa nariaďuje, len ak sú splnené podmienky, podľa § 385 Civilného sporového poriadku Na prejednanie odvolania nariadi odvolací súd pojednávanie vždy, ak je potrebné zopakovať alebo doplniť dokazovanie alebo to vyžaduje dôležitý verejný záujem.

Zistiť, či bolo nariadené pojednávanie môžete zistiť, buď na Informačnom centre daného súdu, alebo na jeho webovej stránke https://obcan.justice.sk/infosud/-/infosud/detail/sud/147/pojednavania?f.655=20.02.2017&f.655=. 

Pokiaľ ide o podávanie informácií, pracovníci súdu, najmä inforcentra Vám nemôžu podávať informácie o tom, ako súd rozhodne. Môžu Vám uviesť informácie najmä procesného charakteru, napr. že je spis u sudcu, či súdneho tajomníka, resp. že sa rozhodnutie doručuje a podobne.

Trápi vás "Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd (Rodinné právo)

Dobrý deň, ako mám napadnúť rozsudok Krajského súdu, alebo ako sa mám odvolať, keď Krajský súd rozhodol bez preskúmania nových situácií? Ďakujem.

Odpoveď: Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd

(odpoveď odoslaná: 24.02.2017)

Dobrý deň, proti rozhodnutiu krajských súdov (ak rozhodujú o odvolaní proti rozhodnutiam okresných súdov) nie je možné podať odvolanie. Iba vo výnimočných prípadoch uvedených v Civilnom sporovom poriadku a v Civilnom mimosporovom poriadku je možné voči rozhodnutiu krajských súdov podať dovolanie. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Odvolanie a nesúhlas voči odvolaniu na krajský súd" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.