Máte
otázku?

Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Nitra

Otázka: Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku

Je možné odobrať vodičský preukaz pri nehode, pri ktorej došlo k nárazu spätných zrkadiel oboch vozidiel? Moje vozidlo zastavilo približne 100 metrov od miesta nehody, rovnako tak aj vozidlo idúce v opačnom smere. Keďže sa tam nachádzala zákruta, vzájomne sme si neboli viditeľní. Cesta bola úzka a často používaná, a preto sa na nej nedalo otočiť. Druhý vodič zavolal políciu, ktorá dorazila približne za 30 minút. Ja som bol v domnení, že druhý vodič pokračoval v jazde, preto som asi po 6 minútach odišiel z miesta nehody. V mojom vozidle bola so mnou moja manželka. Poisťovacie udalosti som v oboch prípadoch vyriešil. Som obvinený z opustenia miesta nehody. Nebolo mi umožnené vidieť súkromný záznam z vozidla, ktoré išlo za vozidlom idúcim proti mne a tento záznam bol odovzdaný polícii. Doteraz neviem určiť, kto je za kolíziu zodpovedný a kto je vlastne vinný.

Odpoveď: Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku

Dobrý deň, opustenie miesta dopravnej nehody je vážnym previnením. Ak Vám už prišli nejaké papiere z polície a ste obvinený, potom máte právo nahliadať do spisu a robiť si poznámky. Ak je v spise aj kamerový záznam, tak si ho môžete vyžiadať a musia Vám ho poskytnúť.

Trápi vás "Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku (Trestné právo)

Je možné odobrať vodičský preukaz na parkovisku? Vodič automobilu bol podrobený alkoholovému testu s pozitívnym výsledkom a následne bol umiestnený do cely predbežného zadržania (CPZ). Druhý spolujazdec nasadol s úmyslom správne zaparkovať auto, ktoré zavadzalo, a následne aj jeho policajti podrobili dychovému testu a tiež ho umiestnili do CPZ. Konali teda správne?

Odpoveď: Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku

(odpoveď odoslaná: 25.11.2015)

Dobrý deň, ak obaja boli pod vplyvom alkoholu, tak nemali sadať za volant motorového vozidla. Polícia postupovala správne, takýto postup je bežný.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Odobratie vodičského preukazu pri dopravnom priestupku" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.