Máte
otázku?

Majetko právne vysporiadanie po rozvode


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Majetko právne vysporiadanie po rozvode

Dobrý deň, Chcela by som sa opýtať na niekoľko vecí. Mám priateľa, ktorý je rozvedený. Jeho bývalá manželka žiada o odpísanie z katastra a z banky, pretože je spoludlžníčkou na úvere. Priateľ by potreboval dohodu o vyporiadaní bezpodielového spoluvlastníctva. Mohol by si takúto dohodu napísať sám, alebo musí ísť cez právnika? Ešte nemajú majetkové vysporiadanie po rozvode, takže ako by mal pokračovať? Čím skôr by sme túto situáciu chceli vyriešiť. Ďakujem. Petra

Odpoveď: Majetko právne vysporiadanie po rozvode

Dobrý deň, z otázky vyplýva, že predmetom vyporiadania BSM budú nehnuteľnosti, preto v zmysle ust. §149a/ Obč. zákonníka platí, že dohoda o vyporiadaní musí byť písomná a účinnosť nadobudne vkladom do katastra.
Neuvádzate v otázke kedy nadobudol právoplatnosť rozsudok o rozvode manželstva. Ak k rozvodu došlo pred menej ako 3 rokmi, je možné spísanie dohody o vyporiadaní BSM. V prípade, že by sa manželia nedohodli, potom je nutné podať návrh na vyporiadanie BSM na súd a to v rovnakej lehote do 3 rokov od nadobudnutia právoplatnosti rozsudku o rozvode.

Vo veci odporúčame kontaktovať advokáta. Pokiaľ ide o samotný úver, v tomto smere budete musieť kontaktovať banku, keďže samotná dohoda o vyporiadaní BSM pre banku nie je záväzná.

Trápi vás "Majetko právne vysporiadanie po rozvode" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Majetko právne vysporiadanie po rozvode" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.