POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako mám postupovať v tejto situácii?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Nitra

Otázka: Ako mám postupovať v tejto situácii?

Dobrý deň, v krátkosti Vám opíšem situáciu. Po 2,5 ročnom vzťahu som sa rozišla s priateľom. Klamal ma, podvádzal, mal neustále dlhy, nepravidelne platil výživné na dieťa s predošlého vzťahu. Dlho sa nevedel zmieriť s rozchodom, prenasledoval ma, obťažoval, vyhrážal sa mi, že nás zabije, že sa on zabije došlo to až do štádia, že som sa ho bála. V predošlom vzťahu ho bývalá priateľka udala za znásilnenie, mal zákaz priblíženia na 200m. Súd nakoniec preukázal jeho nevinu bývalá totiž nemala právneho zástupcu len on. Dlho som mu tolerovala všetky tieto nedostatky a chcela som mu pomôcť dostať sa z dlhov, tak sme začali spolu fungovať aj napriek všetkému. Keďže nemohol mať ani len účet v banke, tak jeho výplata sa posielala na môj účet a z toho som mu platila dlhy, ktoré viem aj preukázať a v podstate z tých peňazí hospodáril. Keď pokračoval v klamstvách, narobil si ďalšie dlhy a keď ma chcel napadnúť tak som ten vzťah ukončila. No nechcel si to uvedomiť, tak mi vypisoval listy, obťažoval ma v práci, polícia ho hľadala lebo sa vyhrážal, že spácha samovraždu. Urobil mi zo života peklo. Potom sa s tým pomaly zmieril. Aspoň som si myslela.Vyše 2 roky sme od seba. Ja mám vzťah aj on má a s dotyčnou čaká dieťa. Mám informácie, že nepracuje. Aj počas nášho vzťahu v žiadnom zamestnaní nevydržal dlho, zmenil x firiem, za každým dostal výpoved. Dozvedel sa, že mám priateľa a teraz kontaktoval moju mamu s tým, že na mňa podáva trestné oznámenie za spreneveru.... že mi zveril peniaze, ktoré posielal na môj účet a že rozdiel je 3000 euro, ktoré požaduje späť a aj darčeky, ktoré mi kúpil. Vymyslené predmety... a ešte ma udá za extrémizmus... keď došlo k hádkam tak mi vynadal pravidelne do všetkých... a samozrejme som sa bránila tak som ho pár krát nazvala cigáňom. Vraj má o tom aj dôkazy. Tak Vás prosím o radu ako sa môžem brániť. Vopred ďakujem

Odpoveď: Ako mám postupovať v tejto situácii?

Dobrý deň, neuviedli ste, či ste na neho podali trestné oznámenie v čase, kedy sa Vám vyhrážal zabitím. V prípade, že áno, tak pri možných súdnych sporoch s ním bude táto skutočnosť vo Váš prospech. Čo sa týka jeho vyhrážania sa trestným oznámením za extrémizmus. To, že ste ho párkrát pri hádkach alebo iných vypätých situáciách nazvali cigáňom neznamená, že ste spáchali nejaký trestný čin. Rovnako jeho tvrdenia o sprenevere 3.000,- €, ak by Vás chcel žalovať na súde za vydanie bezdôvodného obohatenia, musel by súdu preukázať túto skutočnosť. Preukázať, že Vám na Váš účet počas Vášho spolužitia prišlo xy € (ktoré patrili jemu), avšak Vy ste mu vrátili o 3.000,- € menej. Prípadne, že tých 3.000,- € použili na vlastné účely bez jeho súhlasu. Mám za to, že by v týchto konaniach ťahal za kratší koniec. V prípade, že sa Vám začne opätovne vyhrážať, odporúčam Vám hneď podať trestné oznámenie.

Trápi vás "Ako mám postupovať v tejto situácii?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako mám postupovať v tejto situácii?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.