Máte
otázku?

Nechcem ísť do práce, pretože ma kolega napadol


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: Nechcem ísť do práce, pretože ma kolega napadol

Dobrý deň. Práve sa mi stala taká vec: boli sme traja kolegovia po práci na pive a jeden zo spolupracovníkov ma napadol, asi z dôvodu toho, že som mu nechcel zaplatiť ďalší alkohol. Len som sa bránil, nechcel som aj ja útočiť naňho. Viem, že bol v minulosti trestaný. Teraz už do práce nechcem ísť. Mám to riešiť so zamestnávateľom alebo s políciou? Uvedomujem si, že ak zmením kvôli tomu prácu, pretože sa s ním už nechcem kontaktovať, sa ocitnem vo finančnej tiesni. Mám poranenú sánku. Nadriadenému som poslal len SMS, že nenastúpim do práce. Budem tým pádom finančne znevýhodnený? Mohli by ste mi, prosím, poradiť, ako najlepšie a právne postupovať? Na súdy a podobné veci nemám financie. Vopred ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Nechcem ísť do práce, pretože ma kolega napadol

Dobrý deň, napadnutie kolegom (ak vám bolo ublížené na zdraví) môžete riešiť na polícii. Ak budete PN viac ako 7 dní ide o trestný čin. Vášho zamestnávateľa to nemusí zaujímať a situáciu Vám nemusí pomôcť riešiť. 

Ak by ste však aj Vy spôsobili jemu ublíženie na zdraví, potom aj on môže podať trestné oznámenie. Ak sa mu však nič nestalo, potom odporúčam trestné oznámenie podať. 

Trápi vás "Nechcem ísť do práce, pretože ma kolega napadol" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Nechcem ísť do práce, pretože ma kolega napadol" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.