Máte
otázku?

Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Iné oblasti práva, Banská Bystrica

Otázka: Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?

Som konateľom s.r.o. Ako fyzická osoba, môžem požiadať o osobný bankrot?

Odpoveď: Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?

Dobrý deň

pokiaľ ste iba konateľom, môžete podať návrh na osobný bankrot. Pri osobnom bankrote ide o konkurz vyhlásený na fyzicku osobu a toto konanie sa spravuje ustanoveniami zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturlizácii. 

Je však dôležité mať aj konkrétnejšie informácie napr. či dostávate zato, že konáte za spoločnosť aj nejaký plat, prípadne či ste aj spoločníkom tejto spoločnosti. V takýchto prípadoch sa Vaša situácia v konaní mení a má svoje dôsledky, preto je potrebné poradiť sa s konkurzným správcom.

 

Trápi vás "Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO? (Iné oblasti práva)

Dobrý deň, potrebujem radu. Dňa 21. 12. 2018 bol na mňa vyhlásený konkurz. Mám dlhy v niekoľkých spoločnostiach, no jedna z nich ma neustále otravuje telefonátmi, a to dokonca 5‐6 krát denne. V marci 2018 som im poslal tlačivo informujúce o vyhlásenom konkurze a požiadal som ich, aby ma neobťažovali. Avšak moje snahy neboli úspešné. Mal by som im poslať ďalší list? Ak áno, čo by som v ňom mal uviesť? Alebo by bolo lepšie podať trestné oznámenie? Ďakujem veľmi pekne za vašu radu.

Odpoveď: Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?

(odpoveď odoslaná: 25.01.2020)

Dobrý večer, dôvod ich telefonického obťažovania je pomerne prostý :

Keďže bol vyhlásený konkurz príslušným súdom, svoju pohľadávku môže len prihlásiť do konkurz. konania a spôsobom vyrušovania  resp. obťažovania telefonátmi chcú dosiahnuť, aby ste pohľadávku uhradili.

Odporúčame Vám len im napísať email, aby svoju pohľadávku prihlásili do konkurz. konania s oznámením čísla konania a na telefonáty nereagovať;  o uvedenom informovať správcu s prípadným vznesením námietky premlčania /v otázke neuvádzate, či vo veci bolo vydané aj nejaké súdne  rozhodnutie, čím upriamujeme pozornosť na premlčanie/.

Bližšie informácie o konkurze nech nebanková spoločnosť hľadá resp. dohľadá na stránke obchodného vestníka, kde nájdu v prísl. uznesení v súlade so zákonom o konkurze a reštrukturalizácii aj poučenie pre veriteľov.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO? (Iné oblasti práva)

Dobrý večer, chcela by som sa informovať, čo bude nasledovať po tom, ako vyhlásim osobný bankrot ako fyzická osoba, ak som zároveň konateľkou v s.r.o. Bude to mať nejaký dopad na moju firmu? Čakajú ma nejaké kontroly zo strany štátu, a to ako na firmu, tak aj na fyzickú osobu? Prosím o radu.

Odpoveď: Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?

(odpoveď odoslaná: 22.06.2018)

Dobrý deň, určite by bolo lepšie, ak by ste sa zabavili konateľstva. Pri osobnom bankrote sa zohľadňuje viacero skutočností ako aj poctivý zámer osoby, ktorá sa chce oddlžiť. Osobitne kontroly vám neohrozia len pre to, že ste (alebo ste boli) konateľ.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Môžem požiadať o osobný bankrot ak som konateľ SRO?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.